Çubukçu: Ciddi adımlar attık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çubukçu: "Kadına şiddeti önlemeye yönelik çok ciddi adımlar attık"

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik çok ciddi adımlar attıklarını belirterek, "Türkiye'de, şiddeti önleme, ilk kez bir devlet politikası olarak benimsenmiş durumda. Bu konuda topyekun bir mücadele var" dedi.

Çubukçu, Kayseri Valisi Osman Güneş'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin azaltılması konusunda yaptıkları çalışmalarda çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Bakan Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yasalardaki değişikliklere yönelik tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş bir ülkeyiz. Ailenin korunmasına dair kanunda üçüncü kişinin şikayetiyle dahi kamu makamları harekete geçebiliyorlar. Bu Avrupa'da birkaç ülkede var. Ben gittiğimde söylediğimde çoğu zaman bunları inandırıcı bulmuyorlar."

Bu konuda hedef kitlelerinin erkekler olduğunu ifade eden Çubukçu, "Genelkurmay Başkanlığı ile iş birliği yaparak şiddeti önlemeye yönelik kadın ve insan haklarını anlatan 5'er dakikalık eğitim CD'leri ve afişler hazırladık. Bu afişler 30 Ağustos itibariyle bütün garnizonlara asılacak ve eğitimler başlayacak. Emniyet Genel Müdürlüğümüz personelinin 2. bölüm eğitimlerini tamamladı. Adalet Bakanlığı bu konuda bir genelge yayınladı" diye konuştu.

Koruyucu aile kavramının toplum tarafından benimsenmediğini dile getiren Çubukçu, yaptıkları kampanyalarla bunu desteklemeye çalıştıklarını, ancak gelişme sağlayamadıklarını anlattı.

Çubukçu, bu konuda toplumun vicdanına çok güvendiği için hatanın kendilerinde olduğunu düşünerek yönetmeliklerde değişikliğe gitmeye karar verdiklerini belirtti.

Çocukları risk altında olan yaklaşık 30 bin aileyi ayni ve maddi yardımla desteklediklerini kaydeden Çubukçu, sorunun ortadan kaldırılmasına çalıştıklarını söyledi.

Çubukçu, bu konudaki başarılarının büyük olduğunu ve önemli bir yol aldıklarını ifade ederek, "Bu ayda 2 kez manşet olan bir konuydu. Yaklaşık 6 aydır gündemden düştü. İddialı konuşmuyorum, Hiçbir şeyin kökünü kazıyacağız demiyorum, ama en iyi şekilde mücadele ediyoruz. Sokaktaki herhangi bir çocuk güvende olmadan hiçbirimiz güvende olamayız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber