Yargıtay'dan amcaya şefkat

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, kusurlu olduğu trafik kazasında, bakımını üstlendiği ve birlikte yaşadığı yeğeninin ölümüne neden olan sürücüye ceza verilmesine gerek olmadığına karar verdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Mayıs 2015 07:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yargıtay'dan amcaya şefkat

KEMAL GÖKTAŞ

Dairenin kararında, anne-babası ayrı olan kardeşinin çocuklarının bakımını üstlenen amcanın kaza nedeniyle zaten mağdur olduğuna dikkat çekildi.

Bakımını üstlenmiş

Tokat'tan Erbaa ilçesine giden araç 10 Eylül 2012'de, belediyeye ait çöp aracına arkadan çarptı. Arkasında ışık donanımı ve uyarıcı levha bulunmayan çöp aracına çarpma sonucu sürücü Muhittin B.'nin yeğeni olan Merve B. hayatını kaybetti. Trafik kazası ile ilgili tutulan raporlarda olayda Muhittin B.'nin de kusurlu olduğu belirlendi. Muhittin B. hakkında Tokat Başsavcılığı tarafından Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle öldürme" suçundan dava açıldı.

Muhittin B.'nin büyük yeğeni Arzu B., olay günü kardeşi Merve'nin üniversiteye kaydını yaptırmak üzere amcaları Muhittin ile birlikte Erbaa'ya gittiklerini söyledi. Arzu B., anne ve babasının ayrılmış olmaları nedeniyle kardeşiyle birlikte amcalarının yanında yaşadıklarını, bakımlarının amcası tarafından karşılandığını belirtti. Mahkemece yapılan sosyal ve mali durum araştırmasında da, sanığın abisinin çocuklarına baktığı tespit edildi. Mahkeme de sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Kararın sanık avukatı tarafından beraat talebiyle temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 12. Ceza Dairesi'ne geldi.

Daire kararında, hayatını kaybeden Merve B.'nin bakım ve gözetiminin amcası olan sanık Muhittin B. tarafından karşılandığı, anne-babasının ayrılmış olması nedeniyle amcası ile yaşadığı, sanığın kendi çocukları ile birlikte yeğenlerinin de bakımını üstlendiğine dikkat çekildi. Kararda, "Meydana gelen neticenin münhasıran sanığın kişisel durumu bakımından artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açtığı ve TCK'nın 22/6. maddesinde düzenlenen şahsi cezasızlık sebebinin olayda gerçekleştiğinin kabul edildiği" belirtilerek mahkemenin verdiği karar onandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber