Şahin: 'Ben kamu tarafının başkanıyım, Bircan bey de sendika tarafının...'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile beraber açıklama yapmasına yönelik eleştirilere, "Yasaya göre ben bir tarafın, Bircan Akyıldız bir tarafın başkanı. Bu sıfatlarımızla kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Ama diğer konfederasyon başkanı arkadaşlarımız da gelip, açıklamamıza katılabilirler" yanıtını verdi.

Şahin, "O konfederasyon başkanı arkadaşlarımız da çalışsınlar, en fazla üyeye sahip konfederasyon başkanı haline gelsinler, onlarla birlikte açıklama yapalım" dedi.

Hükümet ile memur sendikaları konfederasyonları arasındaki toplu görüşmelerin 2. turunun ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'le birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, özellikle memurların 2006 yılı kayıplarının daha sonraki süreçte değerlendirilmesi konusunda mutabakata vardıklarını belirtti. Akyıldız, toplu görüşmelerin gündemi konusunda mutabakata varmanın rahatlığıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Akyıldız, 22 Ağustos Salı ve 23 Ağustos Çarşamba günleri 14.00-17.30 saatleri arasında görüşmelerin devam edeceğini ifade etti.

Oluşturulmasına karar verilen komisyonların çalışmalarını toplu görüşme süreci içinde tamamlaması ve görüşmelerde değerlendirilecek olmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Akyıldız, bir sonraki toplantının gündeminde memurların mali ve sosyal haklarının ve Kamu Personel Rejimi Yasa Taslağı'nın bulunduğunu anlattı.

Akyıldız, Bakan Şahin'den, gelecek yıla ilişkin tekliflerinin yazılı olarak kendilerine verilmesini istediklerini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin ile Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Başbakan Yardımcısı Şahin, bir gazetecinin, "Türkiye Kamu-Sen ile birlikte açıklama yapmanıza eleştiri geldi" demesi üzerine, şunları kaydetti:

"Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası, beni Kamu İşveren Kurulu'nun başkanı, en fazla üyeye sahip konfederasyon başkanını da kamu çalışanlarını temsil eden heyetin başkanı olarak tarif ediyor. Dolayısıyla iki kesim var, kamu çalışanları kesimi ve Kamu İşveren Kurulu... Ben bir tarafın, kendisi (Bircan Akyıldız) bir tarafın başkanı. Bu sıfatlarımızla kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Ama diğer konfederasyon başkanı arkadaşlarımız da gelip, açıklamamıza katılabilirler. Ama kendileri daha önce bireysel olarak açıklamalarını yaptılar. O da kendi takdirleridir.

Kamuoyunu ve kamu çalışanlarını böylesine yakından ilgilendiren bir konuda ilişkilerimizin çok medeni çerçevede cereyan etmesi, demokratik bir tavır içinde, olgunlukla yürümesinin yararlı olduğuna inanıyorum. Salı gününden beri yaptığımız çalışma, sanıyorum söylediklerimizi teyit eder mahiyette. Bundan sonraki hem toplu görüşmelerde, hem toplu sözleşmelerde taraflar masada diyeceklerini demeliler. Ama kamuoyuna gelinen noktayı birlikte açıklamanın, toplumsal barışa da iş barışına da katkı sağlayacağına inanıyorum."

Bircan Akyıldız da aynı konuyla ilgili olarak, "Sayın Bakanım toplantı bittiği zaman masa başına, kürsü başına geçmek için yarışmasınlar. Biraz beklesinler hep beraber yapalım" dedi.

KESK'in gelecek hafta çeşitli illerden gelecek üyeleriyle eylem yapacağını söyleyen gazeteciye Başbakan Yardımcısı Şahin, "Nasıl hareket edeceklerini, nasıl eylem yapacaklarını ben bilemem, kendi takdirleridir. Ama burada bulunabilirlerdi, birlikte de açıklama yapabilirdik. O konfederasyon başkanı arkadaşlarımız da çalışsınlar, en fazla üyeye sahip konfederasyon başkanı haline gelsinler, onlarla birlikte açıklama yapalım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber