Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Poyraz yine görevden alındı

Haber Giriş : 18 Ağustos 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü görevini 2000'den beri yürütmekte olan Necdet Poyraz, ikinci kez görevden alındı. Yerine ise yine Zeki Adlı vekâlet edecek.
Edinilen bilgiye göre Poyraz, tapu ve kadastro faaliyetleriyle ilgili Diyarbakır, Şanlıurfa ve Van'da inceleme yapmak üzere görevlendirildi. Poyraz'ın yerine vekâleten, eski Tapu ve Kadastro Genel Müdürvekili Zeki Adlı getirildi. Adlı, dün, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, müsteşar yardımcıları Yaşar Karayel ve Sadık Yamaç ile bakan danışmalarıyla birlikte Tapu'daki makamına gelerek göreve başladı.

Yargı kararıyla iade

57. hükümetin Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın tarafından göreve getirilen Poyraz, Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen döneminde genel müdürlük görevinden alınmış ve 2006 başında mahkeme kararıyla göreve iade edilmişti. Bu dönem içinde genel müdürlük görevine yine Zeki Adlı vekâlet etmişti.
Poyraz, 11 kardeşi ve arkadaşlarıyla genel müdürlük binasına gelmiş ve Adlı'ya, "Göreve başlayacağım" demişti. Adlı'nın, "Benim haberim yok" yanıtı üzerine Poyraz, Tapu Kadastro Personel Daire Başkanı'ndan 'göreve başlatma yazısını' istemişti. Daire Başkanı'nın Kurban Bayramı nedeniyle tatile gireceklerini,mesainin bittiğini söylemesi ise ortamı germişti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber