Valilere otopark genelgesi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2006 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, Valiliklere gönderdeği genelgede özellikle Büyükşehirlerde cadde ve sokaklar ile meydanlarda gelişigüzel park yerleri için uyardı. Bakanlık, ?Devlet otoritesini zaafiyete uğratacak? bu duruma engel olunmasını istendi.

(ANKA)- Özellikle Büyükşehirlerde cadde ve sokaklar ile meydanlarda gelişigüzel park yerleri oluşturan kişilerin, vatandaştan zorla ücret aldığını belirten İçişleri Bakanlığı, bir genelge ile Valilikleri uyararak, ?Devlet otoritesini zafiyete uğratacak? bu duruma engel olunmasını istendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yazılı yaptığı açıklamada yer alan genelgede, basına yansıyan haberlerde özellikle büyük kentlerde yasa dışı oluşturulan bu otoparklara araç çekildiği ve vatandaştan zorla ücret alındığı bilgisine yer verildi. Daha önce yayınlanan genelge ve talimatların tekrar gözden geçirilmesi istenilen genelgede, ?Cumhuriyet Başsavcılıklarımızla irtibata geçilerek, sadece Karayolları Trafik Kanunu değil, Ceza Muhakemesi Kanunu, Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu gibi kanunlarla? beraber bu kişilerle mücadele edilmesi istendi.

Ayrıca belediyeler ve trafik birimlerince koordinasyon sağlanarak denetimlerin yoğunlaştırılması istenen genelgede, ?İzinsiz ve yetkisiz kişi, grup ve kuruluşların otopark ilan edip işletmelerine ve araç çekmelerine mutlak suretle engel olunması? istendi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber