Askıda ekmek uygulaması sadece Samsun'da olmasın!

Haber Giriş : 18 Ağustos 2006 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'daki 33 fırında ?askıda ekmek' uygulaması

SAMSUN, (DHA)

Samsun Canik Belediyesi belde de bulunan yoksul aileler için Fırıncılar Odası işbirliğiyle ?askıda ekmek' uygulaması başlattı. AKP'li Belediye Başkanı Osman Genç, 400 adet ekmek bağışında bulundu.

Daha önce değişik illerde uygulanmasına başlanan askıda ekmek uygulaması bu kez Samsun'da hayata geçti. Belde sınırları içerisindeki 33 fırında gerçekleştirilen uygulamaya, Canik Belediye Başkanı Osman Genç 400 ekmek bağışında bulundu. Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit ile birlikte fırınlara ?Askıda Ekmek' tabelası asan Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye'nin değişik illerinde de uygulanan bu projenin yoksullara biraz olsun bir fayda sağlayacağını söyledi. Başkan Genç, ?Vatandaşlarımız 1 ekmek alıp 2 ekmek parası ödeyecek ve diğeri için (askıda) diyecek. Yoksul aileler de askıda olan ekmeği ücret ödemeden alabilecek. Özellikle Ramazan ayının da yaklaşmasıyla projenin çok faydalı olacağına inanıyorum? diye konuştu.

Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yİğit ise yoksul insanların utangaçlık göstermeden askıda bulunan ekmeklerden alabileceklerini ifade etti ve ?Bu konuda durumları iyi olan vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Bu projeyi sadece Canik bölgesinde değil, Samsun'un değişik semt ve beldelerinde de hayata geçirmek istiyoruz? dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber