Aynı rektöre 2 üniversite için vekalet

Haber Giriş : 19 Ağustos 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK 15 yeni üniversiteye 'Vekil rektör' modelini devreye soktu. Prof. Dr. Erdoğan Teziç yönetiminde dün toplanan YÖK, seçimlere kadar mevcut rektörlerin, 15 yeni üniversitede 'ek görevlendirme' yoluyla görev yapmalarını kararlaştırdı.

Teziç, 'tedbiren' atanan rektörlerin, bu üniversitelerde yeni kadrolar ve yönetim kurullarının oluşumu ve seçim takviminin gerçekleştirilmesi sürecinde görev yapacaklarını kaydetti. Teziç, seçim sürecinin tamamlanmasıyla da bu üniversitelerde olağan döneme geçilmiş olacağını söyledi. YÖK'ün bu kararı, hem hükümetin 'by pass edilmesi' ile hem de Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın vekaleten iki üniversite rektörlüğüne daha getirilmesiyle AKP'yi kızdıracak. Prof. Dr. Bernay, Ordu ve Amasya Üniversitesi rektörlüklerini de yürütecek. AKP, Bernay'ın 19 Mayıs Üniversitesi rektörlüğündeki uygulamalarına tahammül edemeyip, TBMM'de hakkında araştırma komisyonu kurdurmuş, parti yöneticileri rektörü suçlayan demeçler vermişlerdi.

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı, kurucu rektörlerin atanma yöntemine ilişkin olarak hukuki boşluk doğduğunu savunmuştu. Bakanlık, bu nedenle YÖK'ün, kurucu rektör atayamayacağını öne sürmüştü. Bu konuda bakanlık ile aynı düşünmeyen YÖK ise sorunu yasal zemin içinde çözeceğini bildirmişti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber