Arınç: Kürtçe öğrenmek istiyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç TRT Kurdi ekranlarında gündemi değerlendirdi. Arınç, TRT 6(TRT KURDi) açıldığı zaman devlet bölünücek deniliyordu. Fakat böyle bir şey olmadı. Ben de şuan Kürtçe öğrenmek istiyorum dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2015 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arınç: Kürtçe öğrenmek istiyorum

Başbakan Yardımcısı Bulent Arınç bugün TRT Kurdi ekranlarında seçim özel programında gündemi değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 7 haziran seçimi, çözüm süreci ve birçok önemli konuyu TRT Kurdi ekranlarında değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısının Değerlendirmeleri;

"Seçim heyecanı gitgide artıyor ve gün geçtikçe bu heyecan daha da artıyor. Fakat halk bu seçim için kararını verecek. İnanıyoruz ki diğer seçimler gibi bu seçimde de galip geleceğiz. Halk hizmetlerimizden memnun ve bizi tekrar tercih edeceklerine inanıyoruz.
Başörtü meselesini çözüme kavuşturduk... Artık bir kürt vatandaşımız rahatlıkla ben kürdüm diyebiliyor...İnşallah seçim zaferiyle birlikte yeni bir anayasa yapacağız.

"ARTIK HALKIMIZ BÖLÜCÜ SİYASET İSTEMİYOR"

Artık halkımız bölücü siyaset istemiyor. Halkımız AK Partiyi kabul etti. Şu an muhalefet birbirini eleştirmiyor. Ne HDP CHP'yi, ne de CHP HDP'yi...Muhalefet durmadan AK Partiyi eleştiriyor ve AK Partinin iktidarının bitmesini istiyorlar. Onlara göre eğer HDP barajı geçerse AK Partinin milletvekili sayısı azalacak. Muhalefet bunun için de çaba içerisinde. Ancak muhalefet projelerinden bahsetmeli. AK Partinin gücünün azalmasını istiyorlar. Türkiyenin içinde ve dışında bazı gazete yazıları, kurum raporları ile gücünün azalmasını istiyorlar.

"SEÇİMDEN SONRA KİMSEYİ SUÇLAMAYIN"

"Barajı geçmek bir ölüm kalım değildir. HDP seçimin her sonucunu kabul etmelidir. Ve seçimden sonra da buna göre hareket etmeli. Seçimden sonra seçimle ilgili kimseyi suçlamamalı."

YENİ ANAYASA

"Seçimden sonra ilk işimiz yeni bir anayasa yapmaktır. Çok kanun değiştirdik. Eğer halktan yetki alırsak yeni bir anayasa yapacağız. Yeni anayasada demokratik haklar ön planda olacaktır. Yeni anayasa Türk,Kürt ,Arap ve bütün vatandaşlarımız için olacaktır."

ÇÖZÜM SÜRECİ

"çözüm sürecine gönülden önem veriyoruz,üzerinde duruyoruz. Bu ülkede barış ve kardeşlik hakim olsun. Anneler ağlamasın. HDP ile görüşmeler yapıyoruz. Fakat Demirtaş çıkıp hükümete güvenmediğini dile getiriyor. Ancak bu şekilde çözüm sürecine bakamazsınız. Hiç kimse çözüm sürecinin bittiğini söyleyemez. Çözüm sürecinin devam etmesini gönülden istiyoruz. Kürtlere inancımız var...Mesele sadece HDP değil, biz kürt kardeşlerimiz ile de bu süreci yürütürüz."

"KÜRTÇE ÖĞRENMEK İSTİYORUM"

Bütün tabuları yıktık. Bölgede kanalların kendi dilleri ile yayın yapmalarının önünü açtık; bütün kanallar için...Artık kürtçe kanallar çok. Sadece kürtçe değil, birçok kanal var ki farklı dilden yayın yapıyor. Herkes kendi kültür,tarih ve geleneğini rahatlıkla ifade ediyor. Şuan ülkede birçok tv kanalı ve radyo mevcut. Bu şekilde millet kendi dilini geliştiriyor/ilerletiyor. Ve herkes bundan memnun. Bundan ötürü halkımız bizden razı ve bizi seviyor. TRT 6(TRT KURDi) açıldığı zaman devlet bölünücek deniliyordu. Fakat böyle bir şey olmadı. Ben de şuan Kürtçe öğrenmek istiyorum.

"HALK KENDİ İSTEĞİYLE SANDIĞA GİTSİN"

"Bir parti sadece bir bölgede değil, bütün bölgelerde olmalı. Bir parti kimseyi tehdit etmemeli zorbalık yapmamalı ve halk kendi isteğiyle sandığa gitmeli." Arınç koalisyon hakkında şu ifadeleri belirtti, "İnşallah seçimden sonra yeniden iktidarız...."

TRT KURDİ

Arınç TRT KURDi ile ilgili olarak şöyle dedi; TRT Kurdi çok iyi yayın yapıyor. Özellikle bölgeye gittiğim zaman TRT KURDi izliyorum ve takip ediyorum...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber