Vali Çakır 17 Ağustos'ta yumruk yemiş

Haber Giriş : 19 Ağustos 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır'ın 17 Ağustos depreminde Avcılar'da çöken bir binanın altında kalan polis memurunun kurtarılması için gerekli olan vinci bulamadığı gerekçesiyle DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Güzel tarafından kriz masasında yumruklandığı iddia edildi.

Ahmet Güzel, ?Detaya girmeyin. Olmuş da olabilir böyle olaylar.? derken, olay sırasında aynı masada bulunan DSP eski İstanbul Milletvekili Zafer Güler, olayı doğruladı. Güler'in verdiği bilgiye göre, Avcılar Kriz Merkezi'nde yaşanan olay enkaz altından cep telefonuyla yaşadığını bildiren polis memurunun kurtarılması sırasında yaşandı. Güler, o anı şöyle anlattı: ?Enkazda sadece polis memuru kalmıştı. Olay, vinç bulunması tartışmasında çıktı. Vinç bulunuyordu; ama vali lakayt, isteksiz davranıyordu. Bunun üzerine Ahmet Güzel, yerinden fırlayıp ?Ulan sen vinci nasıl bulamazsın? Vali yardımcıların var, söyle onlara bulsunlar.' dedi. Ardından valiye bir tane salladı. Valinin gözlüğü filan fırladı. Korumalar araya girdi.? Güler, Ahmet Güzel'in halk adamı olduğu için böyle bir hareket yaptığını, bu davranışında da haklı olduğunu savundu.

Milletvekili Ahmet Güzel ise, ?İstanbul valisi, görevini iyi yapmayan birisiydi, sayın valimizle zaman zaman çatışmalarımız oluyordu.? dedi. Yumruklaşma olayını hatırlattığımızda ise Güzel, ?Detaya girmeyin. Olmuş da olabilir böyle olaylar.? diyerek konuyla ilgili konuşmak istemedi. Konuyla ilgili görüşlerini almak üzere eski İstanbul Valisi Erol Çakır'ı aradık; ancak ulaşamadık. Milletvekilinin valiyi yumruklamasına neden olan polis memuru ise kurtarılamamıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber