Suriye Türkmenleri: O TIR'lar bizim içindi

Suriye Türkmen Kitlesi Lideri ve Suriye Türkmen Meclisi üyesi Turgay Mollamusa, durdurulan MİT TIR'larına ilişkin, "O TIR'lar bize geliyordu. Haberimiz vardı. Ama bize ulaşmadı" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Haziran 2015 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriye Türkmenleri: O TIR'lar bizim içindi

Oktay Mehmet, Çetiner Çetin

Paralel yapıya mensup hakim-savcı ve jandarma tarafından Türkiye'yi uluslararası arenada teröre destek veren ülke konumuna düşürmek için MİT TIR'larına yapılan operasyon seçim öncesi bir kez daha gündeme getirildi. Yeni Şafak'ın direk sahadan aldığı bilgiye göre, Hatay / Kırıkhan ve Adana'da durdurularak aranan yardım TIR'ları, "Çoban Bey" ve "Bayır Bucak" Türkmenleri için yola çıktı. Suriye Türkmen Kitlesi Lideri ve Suriye Türkmen Meclisi üyesi Turgay Mollamusa, "O TIR'lar bize geliyordu. Haberimiz vardı. Ama bize ulaşmadı" dedi.

HABERİMİZ VARDI

Türkiye'nin gönderdiği yardımları sahada alan ve gerekli alanlara dağıtan ekipte yer alan Suriye Türkmen Kitlesi Lideri ve Suriye Türkmen Meclisi üyesi Turgay Mollamusa, Türkiye'nin kendilerine yardım gönderdiğini kabul ederek, "O TIR'lar bize geliyordu. Haberimiz vardı. Ama bize ulaşmadı. Ardından Çoban Bey felaketini yaşadık" dedi.

YARDIMLAR ULAŞMAYINCA ÇOBAN BEY DÜŞTÜ

Mollamusa, "İlk destek gelecek dendiğinde Kırıkhan'da araçların yakalandığı haberleri geldi" dedi. MHP'li Mehmet Şandır'ın kendilerine gelen yardımlardan dolaylı ve direk haberdar olduğunun altını çizen Mollamusa, "Mehmet bey kendisi de Türkmendir. Dışişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmelerde bir zat bizimle beraber geliyordu ve bizim taleplerimiz esnasında ve kabul gören taleplerimizin hepsi onun yanında konuşuluyordur" diye konuştu.

Ödünç silah alıp savaştık

Suriye Türkmen Meclisi eski Başkanı Samir Hafez, seçim kampanyalarında MİT TIR'ları üzerinden haksız yere hükümete yüklenen CHP ve MHP'nin asıl zararı Bayırbucak Türkmenlerine verdiğini belirterek, "Muhalefetin yalanlarından dolayı Türkiye'den Türkmenlere silah transferi durdu. Topraklarını koruyacak silah bulamayan Türkmenler Arap gruplardan ödünç silah almak zorunda kaldılar'' dedi. Hafez, "Ben silahların 300'er kişilik Türkmen Tugaylarına topraklarını korumaları için verildiğine şahit oldum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber