Akdoğan: Demirtaş'ın dağa çıkmayacağı garanti mi?

Akdoğan: " HDP eş başkanının kardeşi bu partinin eski genel başkanı. Şimdi dağda. Güya insanlık onuru için ordaymış. Şimdi Selahattin Demirtaş'ın dağa çıkmamasının garantisi var mı? Çözüm sürecinin tek garantörü AK Parti'dir' dedi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Haziran 2015 23:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdoğan: Demirtaş'ın dağa çıkmayacağı garanti mi?

Akdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

45 gündür sokak sokak, köy köy geziyoruz. Diğer partilerin aralarında rekabet yok, gizli ittifak var.

İktidar olarak biz sokaktayız, muhalefet sokaklarda yok. Ekonomi belirleyici bir etkendir, vatandaş bize güveniyor. Vatandaş eleştiri yapıyor ama bizden ümidini kesmiş değil. İnsanların halen AK Parti'den beklentileri var.

(Çözüm süreci) Vatandaş 'nasıl çözecekseniz öyle çözün' diyor.

Türkiye'de hizmet etmek için bile mücadele vermek gerek. AK Parti kurulunca bazı mekanizmalar harekete geçti. İktidardaki bir partiye kapatma davası açıldı bu ülkede. AK Parti'yi devirmek için yeni bir senaryo ortaya konuyor.

HDP yeni senaryonun baş aktörüdür.

(Gizli ittifak tartışmaları) AK Parti tek başına iktidar olamazsa koalisyon da olamaz.

Bugün HDP'nin söyledikleri PKK'nın siyasi hedefleridir. AK Parti tek başına iktidar değilse çözüm süreci çöpe gider. Meclis'te komisyon kurduk, CHP üye bile vermedi. AK Parti varsa çözüm süreci var, bunun anlaşılması gerek. 8 Haziran'da ilk işimiz çözüm sürecidir.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ VAR MI?

Ben buna yürekten inanıyorum; AK Parti gümbür gümbür geliyor. Millet biliyor, AK Parti tek başına iktidar olursa güven ve istikrar sürer. Ben bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. AK Parti tek başına güçlü bir şekilde iktidar olur veya Türkiye başka hiçbir şekilde koalisyon falan kuramaz. Bu açık bir tablodur. Erken seçim vs. konularını konuşmak bile Türkiye'ye çok şey kaybettirir. Bu iyi bir senaryo değildir. Şeytanın avukatlığını da yapmamak lazım. Türkiye birçok kazanımını kaybeder. Ben bununla ilgili "Eğer olursa ondan sonra AK Parti daha katlanarak büyüyerek gelir" gibi laflar edebilirim. Bunu konuşmak bile yanlıştır. Bu Türkiye'ye zarar verecek bir opsiyondur, bunu konuşmamak bile lazım.

"HDP MAKAS DEĞİŞTİRDİ"

Ben görüşmelerden önce de HDP'yi çok eleştiriyordum. HDP makas değiştirdi ve başka bir yola girdi. Dağda eli silahlı insanlar olmasın diye uğraşıyoruz zaten. Demirtaş'ın kardeşi partinin genel başkanlığını yapmış biri.

Ortada bir sorun var, ne öneriyorlar diğer partiler?

"DEMİRTAŞ'I PARLATARAK..."

Süreçte HDP'nin rol almadığı dönemler oldu. HDP'nin içinde olduğu işbirliği sürecin hayrına değil. Demirtaş'ı parlatarak İmralı'yı devre dışı bırakmak istiyorlar. Demirtaş, Öcalan'ın açıklamalarını değersizleştirme çabasında. Demirtaş kimlerle iş tutuyor, PR objesine dönüşmüş durumda. Seçimden sonra sürecin nasıl yürüyeceğini değerlendireceğiz. Vesayet odaklarının projesinin barajı geçmesini eleştiririm. Örgüt silah bıraksın parti yükselsin, ikisi birden yükselemez.

Bölgede HDP kampanyasına örgüt destek vermiyor mu? AK Parti adaylarına saldırıda bulunulmuyor mu?

MEKTUP VE TEHDİT TARTIŞMASI

Gereğini devlet yapıyor, vatandaşı ezdirmez. Sen dağda hükümeti dize getiremedin de şehirde mi getireceksin. Bir örgütün vesayeti altındaysa güçlenmeni demokratik görmem. Aba altından sopa göstereceksen olmaz.

HDP Türkiye partisi olacağım dedi ama marjinal sola savruldu.

Burada bir oyun oynanıyor, HDP keşke parçası olmasaydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber