Türk Telekom ADSL'de rekora gidiyor

Haber Giriş : 20 Ağustos 2006 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağustos'ta yeni fiyat tarifelerini uygulamaya koyan Türk Telekom yıl sonuna kadar ADSL kullanıcısını 3 milyona çıkarmayı hedefliyor

ÖZELLEŞTİRME çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni tarifelerle çeşitli alanlarda Türk halkının ilgisini çekmeye çalışan Türk Telekom, ADSL internet erişiminde de hedef büyüttü. Ağustos ayı başında yeni fiyat tarifelerini uygulamaya koyan kurum, yıl sonuna kadar ADSL kullanıcı sayısını 3 milyona çıkarmayı öngörüyor. Türkiye'de, 2004 yıl sonu itibariyle sadece 450 bin olan ADSL kullanıcı sayısı, hızlı bir gelişim göstererek 2005 yılı sonunda 1.5 milyona ulaştı. 5 Haziran'da da 2 milyonuncu müşterisini çeşitli ödüllerle karşılayan Türk Telekom, yılın kalan bölümünde 2005 rakamını ikiye katlamayı hedef olarak koydu. Bu çerçevede, yıl sonuna kadar 3 milyonuncu müşteriye de ulaşılması planlanıyor.

Devlet Planlama Teşkilatı'nın hazırladığı 'Bilgi Toplumu Stratejisi 2006-2010' planında, internetin halka yayılması ve birçok hizmetin elektronik ortamdan sağlanmasının öngörüldüğünü belirten yetkililer, bu çerçevede ADSL kullanımının yaygınlaştırılmasının da büyük önem taşıdığının altını çiziyor.

İnternete ulaşım hızlandı

İnternet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, 15 Haziran 2006'dan itibaren 'dial up' bağlanan internet kullanıcılarının kontör atış periyodu uzatılarak, bağlantı ücretleri yüzde 15 ucuzlatılmıştı. Türk Telekom, kotalı ADSL kullanıcıları için de bu ayın başından itibaren internete 1 megabit erişim hızıyla bağlanma imkanı tanıdı. Limitli ADSL erişiminde, 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, önceden 512 kilobit olan temel internet erişim hızı 1 megabit'e çıkarıldı. Kota büyüklüklerinde ise herhangi bir değişik yapılmadı.

Sınırsız TTNet internet bağlantısı hizmeti alan kullanıcılara da, kullandığı pakete göre ?yüzde 17.5'e varan indirimler sağlandı. 99 YTL olan 512 kilobit hızındaki aylık bağlantı fiyatı 89 YTL'ye çekilirken, 169 YTL olan 1 megabit aylık kullanım ücreti 139 YTL'ye ve 269 YTL olan 2 megabit olan aylık kullanım ücreti de 229 YTL'ye düşürüldü.

Daha hızlı internet

Aylık kullanım ücreti 49 YTL olan 256 kilobit'lik sınırsız internet paketi kullanıcıları, tercih doğrultusunda 1 Eylül'den itibaren de aynı fiyata 1 megabit'lik (1024 kilobit) hız ve 6 gigabayt kotalık paketten yararlanabilecek. Yükseltilmiş hız ve kotalı ADSL paketini aynı fiyatla kullanan kullanıcılar, istedikleri takdirde 6 ay içerisinde herhangi bir zamanda eski paketleri olan 256 kilobit sınırsız internet erişim paketine geri dönebilecek. Türk Telekom yetkilileri, benzer yeniliklerin önümüzdeki dönemde de süreceğinin altını çiziyor.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber