Belediye Başkanı zabıtalarına emir verip işçileri dövdürdü!

Haber Giriş : 20 Ağustos 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde düzenlenen 'Barış, Demokrasi ve Emek Şenliği'nde; barış ve demokrasi ayaklar altına alındı, emekçiler saldırıya uğradı. Çalıştıkları iş yerini ilgilendiren panele gelip demokratik haklarını kullanmak isteyen Maden-İş üyesi işçiler, Belediye Başkanı Osman Özgüven'in emriyle dayak yedi. Başkan talimatıyla yapılan sandalye, masa ve bıçaklı saldırıda işçilerin bazıları yaralandı.

DEHAP'ın seçim ortağı

EŞ ve çocuklarını güçlükle kurtaran maden işçileri polise sığınıp şikayette bulundu. Sendikacılar, işçiler ve Dikili esnafı, DEHAP'la işbirliği yapan SHP'den Belediye Başkanı seçilen Özgüven'i kınadı. Arbedede yaralanan işçiler, saldırganların salonda yaptıklarıyla yetinmeyerek madencilerden birini sokakta çevirip dövdüğünü söylediler.

Polis kurtardı

MADEN işçileri 'Polis araya girmese çok daha vahim sonuçlar yaşanabilirdi' diye konuştular. Saldırıyı ve saldırıdan sorumlu tuttukları Özgüven'i kınayan Maden-İş Sendikası yetkilileri ise şunları söylediler: Paneli izlemek, fırsat verilirse görüşlerimizi açıklamak için gittik. Saldırıya uğradık. Bu, barış-demokrasi değil terördür, anarşidir.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber