Erdoğan: Geçmiş seçimlerdeki heyecanı görmüyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Show TV canlı yayınında Melih Altınok'un sorularını yanıtladı. Erdoğan rehavet açıklmasının sorulması üzerine "Geçmiş seçimlerdeki heyecanı görmüyorum" dedi.

Haber Giriş : 03 Haziran 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Geçmiş seçimlerdeki heyecanı görmüyorum

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Rehavet açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı "bir rehavet var" açıklamasının sorulması üzerine şöyle konuştu: Geçmiş seçimlerdeki heyecanı görmüyorum. Bugün Kars ve İskenderun'da başka bir hava gördüm. 4 gün kaldı. Bu hareketliliğin olması normaldir. O alıştığım o hareketlilik yok. Kendileri bekledikleri havayı yakalamadıklarını görüyorlar. Sivas ötesi meydanlar farklı. Sivas'tan bu yana meydanlar farklı. Pazar günü tabloyu göreceğiz.

"Ne aydını? Bunlar karanlık"

Biz diyoruz ki bu ülkede vatan millet meselesi hakikaten bunu savunanlar burada yerini alması lazım. Bakın son günlerde neymiş 200 tane aydın. Ne aydını? Bunlar karanlık. 6-8 ekimde bütün Kürt vatandaşlarımızı sokağa davet eden kim? Malum partinin eş başkanı. 50 kadar orada vatandaşımız öldü, değil mi? Kim bu ölenler? Kürtler. Öldüren yine Kürtler. Peki nasıl olur da bu adam, bu aydınım diye geçinenler tarafından desteklenebiliyor Her şeyden önce MİT devletimizin şu anda en özel diyebileceğimiz bir teşkilatı. Bu teşkilatın hassas görevleri var. Bu görevleri yerine getirirken kimler nereye kadar buraya müdahale edebilir, bunların hepsi kanunlarla belirlenmiştir. Bu tür bir şeyde başbakanın her şeyden önce müşteşara falan herhangi bir müdahale olacağı zaman bundan haberi olması lazım, izninin olması lazım. Bu olayla ilgili olarak MİT araçları olduğu halde, bunlara müdahale etme yetkisi yok. Böyle bir yetki olmadığı halde burada MİT'in TIR'larına çok farklı bir alanda bir müdahale söz olmuştur. Bunun uluslararası alanda Türkiye'ye karalama kampanyası, bunlar var. Peki bunun arkasında kim var? Burada bir üst aklın olduğuna inanıyorum. Bu üst aklın kullandığı kim paralel yapı. Paralel yapı burada da devreye girdi. Neticesinde şu anda hepsi dökülmeye başladı. Bunlar konuşuldu. gazetelerde, televizyonlarda yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber