TBB 'Seçim Güvenliği Merkezi' kurdu

Türkiye Barolar Birliğince (TBB), 7 Haziran seçimlerinin yakından takip edilmesi amacıyla, seçim hukuku eğitimi almış, gönüllü avukatlardan "Seçim Güvenliği Merkezi" kuruldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2015 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBB 'Seçim Güvenliği Merkezi' kurdu

TBB'den yapılan açıklamaya göre, seçime yönelik, Türkiye genelinde "Oy ve Ötesi", Ankara özelinde ise "Ankara'nın Oyları" üyeleriyle yürütülen hazırlıklar tamamlandı.

Seçimlerin hukuki zeminde ve güven ortamı içinde gerçekleşmesine katkı sağlamak için oluşturulan Seçim Güvenliği Merkezi'nde görev alacak avukatlar, gün boyunca, vatandaşların sorularını yanıtlayacak, oy verme ve sayım sürecinde sandık müşahitlerine hukuki destek verecek.

Seçim Güvenliği Merkezi'ne Türkiye'nin her yerinden, "0312 988 16 700312 988 16 70" numaralı telefondan ulaşılabilecek, gelen çağrının durumuna göre, ilgili baroya veya varsa "Oy ve Ötesi"nin ilgili temsilciliğine yönlendirme yapılacak.

Ankara özelinde, avukatlardan oluşan gezici ekipler de gerektiğinde sandık bölgelerine giderek müdahalede bulunacak, tespit ve tutanak işlemleri yapacak.

Örgütlenmesini 45 ilde tamamlayan "Oy ve Ötesi"nin de Türkiye'de kullanılacak oyların yüzde 62'sini kontrol altında tutması bekleniyor.

- "Katkı sağlamayı hedefliyoruz"

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, son dönemde, seçim güvenliğini tehlikeye düşürecek pek çok gelişmenin yaşandığını savunarak, seçim atmosferinin normalleşmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Seçimlere olan güvenin yitirilmesinin, toplumsal huzur ve demokrasinin önündeki en büyük tehlike olduğunu belirten Feyzioğlu, "TBB Seçim Güvenliği Merkezi ile seçimlerin, hukuki zeminde ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi, vatandaşların iradesinin özgürce sandığa yansıması, seçmenin oy hakkını serbestçe kullanabilmesi için yasal koşulların yerine getirilmesi ve takibine katkı sağlamayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber