TBMM Genel Kurulu`nda Kamu Yönetimi Yasa Tasarısının 7 maddesi daha kabul edildi.

Haber Giriş : 28 Şubat 2004 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu`nda Kamu Yönetimi Yasa Tasarısının 7 maddesi daha kabul edildi.

Genel Kurul`da CHP`liler Kamu Yönetimi Yasa Tasarısını engellemek için her maddenin görüşmeleri sonunda, maddenin Anayasa`ya aykırı olduğu gerekçesiyle tasarıdan çıkarılması yönünde önerge vermeyi sürdürdü. CHP`liler her maddede bakana soru sorma hakkını da kullanırken, sık sık karar yeter sayısı ve yoklama da istediler.

CHP`lilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin`in bazı sözleri de zaman zaman Genel Kurul`da tartışmalara yol açtı. Genel Kurul`da CHP`li Enver Öktem`in ağzına bant takarak sessiz protestosu ile gerginleşen bugünkü oturum Başbakan Yardımcısı Şahin`in, ``bizim geleneğimizde kilit yok ama CHP`nin geçmişinde kilit vurmak var`` şeklindeki sözleri üzerine kavgaya dönüştü.

Oturumu yöneten Başkanvekili Sadık Yakut`un sık sık oturuma ara verdiği görüşmelerde Bakan Şahin, CHP`lilerin özür dilemesi yolundaki ısrarlarına bir süre karşılık vermedi. Şahin daha sonra söz alarak, ``Bir CHP`li ağızlara kilit vurmaktan söz edince, tepkisi de aynı doğrultuda oluyor. Ancak tabii ki bir hükümet yetkilisinin diğer milletvekillerine göre tepkilerini daha iyi denetlemesi gerekirdi. O ifade ettiğim cümleyi kullanmasaydım daha iyi olurdu`` diyerek özür diledi.

Görüşmelerine geçen hafta başlanan ve 26 maddesi kabul edilen Tasarının bugünkü görüşmelerinde 7 madde daha kabul edildi. Tasarının görüşmelerine yarın saat 14.00`de devam edilecek.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber