E-kayıtta veli sıkıntısı: Cafelerde kayıt ücreti 5-10 YTL

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ağustos 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul kayıtlarındaki "zorunlu bağışları" önlemek ve kayıt çilesine son vermek amacıyla bu yıl Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Eskişehir'de pilot uygulamasına geçilen "e-kayıt" sistemi velileri canından bezdirmeye devam ediyor. "e-kayıt" sisteminde velilerin yaşamakta olduğu sıkıntı ve aksaklıklarla ilgili kendilerine telefon, faks ve birebir görüşme yoluyla çok yoğun şikayetler geldiğini şikayetler geldiğini belirten Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı, velilere yaz sıcağında kayıt işkencesi çektirmeye devam ediyor" şeklinde konuşarak, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti;

VELİLER YAZ SICAĞINDA KAYIT İŞKENCESİ ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "her şey internet üzerinden kolay olacak, veliler kayıt parası ödemek zorunda da kalmayacak" diyordu, fakat veliler eskisinden beter yoruluyor ve hatta bazı veliler sinir krizleri geçiriyor. Bilgisayarı olmayan veya kullanmasını bilmeyen veliler, çocuklarının kayıtlarını internet kafelerde 5 - 10 YTL karşılığında saatlerce sıra bekleyerek, sistemde yaşanan aksaklıklarla boğuşarak gerçekleştirmeye çalışıyor. Çocuklarını evlerinden uzak bir şehirde veya semtte okutmak durumunda olan yahut çocuğunu çalıştığı işyerine yakın bir okula göndermek zorunda olan anne babalar ise tamamen mağdur. Bu uygulamayla fiziki olanakları gelişmiş, tam donanımlı varlıklı semt okullarında yalnızca zengin aile çocuklarının eğitim alması sağlanarak, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi çiğnenmektedir. Bir çok veli, internet üzerinden kayıt yaptırdıktan sonda ikametgah belgesinin yeterli görülmeyip, elektrik ve su faturasının da istenmesi yüzünden isyanları oynuyor.

Kaldı ki okul kayıtlarının "e-kayıt" sistemiyle yapılması uygulaması "zorla kayıt parası" istemine engel olamamıştır. Veliler, internet üzerinden yaptıkları kayıt formunun yazıcı çıktısını okula onaylatmak için geldiklerinde "zorunlu bağış" ile karşı karşıya kalmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber