Danıştay tetikçisi Arslan'ın avukatının 'delilik' ısrarı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan, yargılanmanın yapıldığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe yazarak, müvekkilinin olay günü ve daha sonra herhangi bir kimyasal madde ve uyarıcı alıp almadığının, yemek yemeyen müvekkilinin uzun süre yemek yememesinden fiziğinin ve psikolojisinin nasıl etkilenebileceğinin araştırılmasını istedi.

Danıştay davasının ilk duruşmasında mahkeme, dengesiz hareketlerde bulunan Arslan'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması için Ankara Numune Hastanesi'ne sevkine karar vermişti. Hastane, yapılan incelemenin ardından Arslan'a 'akli dengesi yerindedir' raporu vermişti. Bu rapora itirazı beklenen Arslan'ın avukatı Doğan, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere Adana Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe verdi. Doğan dilekçesinde Arslan'ın fiziki ve ruhsal sağlığının yerinde olmadığını savunarak, 11 Ağustos 2006 tarihinde yapılan ilk duruşmada da müvekkilinin ifadelerine katılmadığını söylediğini hatırlattı.

Arslan'ın hem fiziksel yönden hem ruhsal yönden uzman bilirkişi heyeti tarafından tetkik edilmesini isteyen Doğan, müvekkilinin olay günü herhangi bir kimyasal madde veya uyarıcı alıp almadığının ve eğer böyle bir şey varsa bunun etkilerinin araştırılmasını talep etti. Arslan'ın suç tarihinde ve şu an vücudunda bulunan kan miktarının, kan basınç oranlarının normal bir sağlıklı insanda bulunması gereken kan miktarı ve kan basınç oranlarıyla karşılaştırılması istenen dilekçede, karşılaştırma sonucunda aradaki oran farklarının, sanığın biyolojik ve psikolojik sağlığı üzerindeki etkisinin tespit edilmesi için uzman bilirkişi heyetine başvurulması talep edildi. Arslan'ın ev arkadaşları ve suç tarihinden 10 gün öncesinde beraber olduğu tüm kişilerin, gözaltına alındığı 4 gün süre boyunca aynı şekilde emniyet mensuplarının ve tutuklu bulunduğu Sincan F tipi Cezaevi Müdürlüğü yetkililerince Arslan'ın uzunca bir zaman yemek yemediği, su içmediği ve uyumadığının belirtildiği kaydedilen dilekçede, cezaevi idaresinden, Arslan'ın tutuklu bulunduğu süre zarfında tüm günlere ait yemek yemediği, su içmediği öğünlere ilişkin tutulan tutanakların, psiko-sosyal yardım servisi ve diğer ilgili sağlık servisi personellerince tutulan ruhsal ve fiziki durumuna ait tüm raporların istenmesi talep edildi. Dilekçede, bu raporlar ile diğer tutuklu sanıkların ifadeleri doğrultusunda normal bir insanın en fazla kaç gün yemek yemeden, su içmeden ve uyumadan durabileceğinin bilirkişi heyeti tarafından tespit edilmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber