YÖK, ÖYP'de getirilen sözlü sınav için açıklama yaptı

YÖK, memurlar.net'te yer alan haber için açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Haziran 2015 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK, ÖYP'de getirilen sözlü sınav için açıklama yaptı

Bugün yapmış olduğumuz haberde, ÖYP için getirilen alan sınavındaki sözl uygulamasının yanlışlığına değinmiş ve YÖK'ün neden böyle bir uygulamaya gittiğini açıklamasını talep etmiştik. Tıklayınız.

YÖK, memurlar.net'te yer alan bu haber için bir açıklama yaptı. Açıklamada özetle, "ileride ders anlatacak akademisyenin ifade yeteneğini ölçeceğiz" denmektedir.

O zaman YÖK'ten sadece şunu talep ediyoruz.

Tüm sözlü sınavlar kamera ile kayıt altına alınsın ve elenen adaylar mahkemede haklarını arayabilsin. Adaylar, her türlü etkiye açık 5 öğretim üyesinin insafına terk edilmesin...

İşte o açıklama....

ÖYP KADROLARI İÇİN ALAN SINAVI

Bugün bazı internet sitelerinde ÖYP giriş şartlarının değiştirilmesi kararımıza ilişkin çıkan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur.

ÖYP'ye alan sınavının eklenmesi kararı üniversitelerden gelen yoğun talep üzerine alınmıştır. Bugüne kadar alan sınavı yapılmaması nedeniyle üniversiteler giderek YÖK'ten ÖYP araştırma görevlisi kadrosu talep etmekten kaçınmaya başlamışlar, bu da çok sayıda ÖYP araştırma görevlisi kadrosunun kullanılamamasına yol açmıştır.

Son dönemde artan üniversite sayısına paralel olarak öğretim elemanı ihtiyacı da artmış olup, bu kadroların üniversiteler tarafından kullanılmak istenilmemesi yükseköğretimimiz için bir zafiyet oluşturmaktadır.

Yeni düzenleme ile alan sınavının yazılı ve / veya sözlü olması planlanmaktadır. Sözlü sınav, öğretim üyesi olduğunda başlıca görevlerinden birisi ders anlatmak ve bilimsel etkinliklerde konuşmak olan adayın ifade yeteneğini ölçmeye ve en uygun kişileri seçmeye yardımcı olacaktır.

Alan sınavı YÖK tarafından değil, üniversitelerin ilgili bilim alanlarında görevli öğretim üyeleri tarafından nesnel ve objektif kriterler çerçevesinde yapılacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber