Bahçeli: MHP ile HDP'yi çatıştırmak istediler

Erzurum'da yaşanan çatışmanın MHP'ye artı getirecek bir tarafı olmadığını söyleyen MHP lideri Bahçeli, (Erzurum'daki çatışmalar) Kutuplaşmayı körükleyen seçimin güvenliğini tartışılır hale getirebilecek bir provokasyon. Hükümetin gerilim starejisinde hedef olarak MHP ile HDP'yi önce çatıştırmayı düşündüler. MHP böyle bir oyuna düşmedi. Bu provokasyonun çok yönlü araştırılması lazım dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2015 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli: MHP ile HDP'yi çatıştırmak istediler

ÖNDER YILMAZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Adana gerçekleştirdiği 54. mitingin ardından Ankara'ya dönüşte gazetecilerle sohbet etti. Bahçeli özetle şunları söyledi:

MHP İLE HDP'Yİ ÇATIŞTIRMAK İSTEDİLER: (Erzurum'daki çatışmalar) Kutuplaşmayı körükleyen seçimin güvenliğini tartışılır hale getirebilecek bir provokasyon. Hükümetin gerilim starejisinde hedef olarak MHP ile HDP'yi önce çatıştırmayı düşündüler. MHP böyle bir oyuna düşmedi. Bu provokasyonun çok yönlü araştırılması lazım. Erzurum'un bu manada seçilmiş olması da önemli. Buradan yararlanmak isteyen çevreler var. Bu kavga kimseye yaramaz, bundan yararlanmak isteyen AKP olur. MHP'ye getireceği bir artı yok. HDP'nin de bugüne kadar yapmış olduğu toplantılarla beraber düşünür olsanız onlara bir fayda sağlar mı onu da Demirtaş bilir.

"PARALEL"E KADAR VARABİLİRLER: (Niçin Erzurum seçilmiş olabilir? sorusu üzerine) Başka yerde olabilirdi. Ama böyle biraz sağına soluna baktığınz vakit. Eğer provokasyon için bunu düşünmüşlerse -bundan AKP üstün bir yarar sağlaması söz konusu ise- derinliğine indiğiniz vakit paralale kadar varabilirler. O bakımdan Erzurum seçmenleri paralelle olan münasebetleri açısından, oraya kadar varabilirler. Burada edepsizlik yapıp MHP'yi suçlamaya kimse kalkmasın.

8 HAZİRAN'DA NASIL BİR TABLO: Biz elimizden gelen gayreti gösterdik. Takdir Cenabı Allah'a ve milletimize kalmıştır. Sabırla bekleyeceğiz. Sandık güvenliği çok tartışılıyor. Bütün siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin çok büyük duyarlılıkları var. Bir de oy vermeye karar vermiş insanların kendi oyuna sahip çıkma anlayışı var. O bakımdan sandıktan, trafoda artık kedi fare vesaire çıkması zor bulunur gibi geliyor bana.

KOALİSYON YOK: Koalisyon düşüncemiz yok. Tek başına iktidarı hedefledik. Böyle hedefe kilitlenmiş bir parti bunun dışında söyle böyle olur, 'koalisyonlarda şöyle yapılanmalar ortaya çıkar bizde bunların bir kanadında şöyle oluruz' derseniz, bu hedefe siz inanmıyorsunuz ki milleti inandırasınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber