Öğrenciler öğretmen sınıfına misafir olacak

Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 06:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, 'Öğretmen Sınıfları' projesi başlatıyor. Buna göre, öğretmenler farklı ders saatlerinde farklı sınıflara girmeyecek. Projeye göre öğrenciler ders saatlerine göre öğretmenlerin sınıflarına gidecek. Her öğretmenin, ilgili dersin materyalleri ile donatılmış özel sınıfları olacak.Bakanlık, yeni eğitim-öğretim yılında tüm okullarda Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Felsefe gibi dersler için ayrı ayrı sınıflar belirleyecek.

SINIFLAR TAHRİP EDİLMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı Talim-Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın bu sene uygulanacak yeni projesiyle, öğrencilerin sınıfları tahrip etmelerinin engellenmesi, öğrencilerin mekansal sorumluluklarının artırılması hedefleniyor. Sınıfların öğrenciler tarafından hor kullanıldığını tespit eden Bakanlık, 'bu durumun önüne geçilebilmesi, eğitim ortamlarının öğrenme adına daha işlevsel kılınması' için ders öğretmenlerinin sınıfı ile anılması anlayışının yerleşmesi kararına vardı. 'Öğretmen Sınıfları' projesini hazırlayan bakanlık, öğretmen sınıflarını, ilgili ders öğretmenlerinin, mümkün olduğu oranda, derslerini sürekli olarak yaptığı yer olarak tasarladı.

BATI ÜLKELERİNDE YAYGIN

Bakanlık, projeye ilişkin şu saptamaları yaptı: 'Uygulamanın hem pedagojik hem de kaynakların daha verimli kullanılması açısından pek çok yararı olacak. Her sınıfın bir anlamı olacak ve hem mekansal hem de sosyal sorumlulukların adı konmuş olacak. Bu şekilde sınıfların bir karakteri oluşup, tam bir eğitimsel başvuru kaynağı yaratacak. Batı ülkelerinde çok yaygın olan öğretmen sınıfları uygulamasına bizde de az da olsa geçen kamu ve özel okullarımız var. Her anlamda işlevsel ve yararlı olan bu uygulamanın ülke çapında yaygınlaşması için her okulumuzda en az bir sınıfın bu şekilde tasarlanması üzerinde çalışılmıştır.'

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber