Öğretmenin arabasını çalanlar özgür, o sürünüyor

Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen Ali Hıdır Kan'ın minibüsü Üsküdar'daki evinin önünden 4 yıl önce çalındı ve sahte belgelerle satıldı. İki sene sonra ise "Aracınız Hatay'da bulundu, gelin alın" dediler.

Ama öğretmenin önüne 17 aylık otopark parası ve aracın mahkeme kararıyla teslimine ilişkin evrak yok diye engeller çıkardılar. Ali Hıdır öğretmen, savcılığı Adalet Bakanlığı'na şikayet edip İstanbul'a döndü.

"Minibüsümü sahte plakayla satan hırsızlar birkaç ay yatıp çıkmış. Ben ise hálá minibüsüme sahip olmak için mücadele veriyorum. Peki benim suçum ne?" diye soran öğretmen Ali Hıdır Kan'ın hikayesi 3 Eylül 2002 sabahı meydana gelen bir hırsızlıkla başladı. 34 KGP 54 plakalı, 1996 model beyaz Hyundai panelvan minibüsü evinin önünden çalındı. Öğretmen Kan, karakola şikayetini yaptı. Maliye'ye bildirilmediği takdirde geçmiş dönem borçlarının birikeceğini öğrenen Kan, aracın tüm vergilerini ödeyip aracı vergiden düşürmek zorunda kaldı. Hep beklediği telefon tam 2 yıl sonra geldi. Emniyetten arayan kişi, aracın bulunduğu müjdesini verdi.

Aracı teslim almak için bürokratik işlemlerle boğuşmaktan bezgin düşen Kan, "Gidin teslim alın" denilerek gönderildiği Jandarma karakolunda ikinci şoku yaşadı. Aracının 26 Mart 2003'te, yani "bulundu" haberinden tam 17 ay önce bulunduğu ortaya çıktı. Kan, "Jandarma birkaç araçla birlikte benim aracı da buluyor. İstanbul'dan çaldıkları araçları sahte plaka takıp satan şebeke çökertiliyor ve 3'ü Dörtyol'da, 3'ü İstanbul'da 6 kişi tutuklanıyor. Bu kişiler 2-3 ay hapis yatıp serbest kalıyor. Tabii bu olanlardan bizim hiç haberimiz olmuyor. Nedeni; savcılık yazısının İstanbul'a tam 17 ay gecikmeyle ulaşması" diyor.

17 AYLIK OTOPARK

Jandarmayla birlikte, aracın geçici olarak parkedildiği Altınçağ Belediyesi otoparkına giden Ali Hıdır öğretmen, burada 17 aylık otopark ücreti olan 5 milyar 340 milyon liralık faturayla karşılaştım. Bunun üzerine öğretmen Kan, Adana 2. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Kan, kısa süre önce bu davayı kazandı.

Mahkemenin iptal kararıyla birlikte Jandarma karakolu önüne çekilen araç bu kez de "Teslime dair savcılık şerhi yok" denilerek sahibine verilmedi. Öğretmen Kan, bu arada aracını 17 ay süreyle bedelsiz kullanan, hatta hasara uğratan Altınçağ Belediyesi'nin başkanı Mustafa Şahin ile iki garaj çalışanını görevi ihmal ve kötüye kullanmaktan savcılığa verdi. Savcı bir süre önce üç şüpheli hakkında delil yetersizliğinden takipsizlik verdi. Kan, karara Dörtyol Ağır Ceza Mahkemesi'nde itiraz etti. Hukuk mücadelesinden yorgun düşen öğretmen son olarak teslim talimatı vermeyen savcılıkla, sulh ceza mahkemesini bir mektupla Adalet Bakanlığı'na şikayet etti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber