22 Ağustos 2006'nın önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.30'da TOBB Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ve Dışişleri Bakanı Velid El Muallim'le görüşecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında, saat 14.00'te Türkiye Kamu - Sen, Memur - Sen ve KESK Genel Başkanları'nın katılımıyla Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nin 3. turuna devam edilecek.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 09.00'da Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Rıdvan Ege Eğitim Araştırma Hastanesi'ni ziyaret edecek, saat 10.00'da "Öğretmenevleri Tanıtım Sergisi" açılış törenine ve 'Medya Okur-Yazar Toplantısı'na katılacak.

- Devlet Bakanı Beşir Atalay, 'Medya Okur-Yazar Toplantısı'na katılacak.

Siyasi partilerin programı

- CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 10.00'da, Yalova - Umurbey'de 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ı anma törenine katılacak.

- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyet, saat 11.00'da Memur - Sen Toplu Görüşme Takip Merkezini ziyaret edecek, saat 12.00'da Genel Başkan Ahmet Aksu ve yönetim Kurulu üyeleri BASK Genel Başkanı Resul Akay'ı ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- KESK heyeti, saat 13.00'da Kızılay'da toplanarak Toplu Görüşmeleri Takip etmek üzere başbakanlığı hareket edecek.

- Irak Türkmen Cephesi Lideri Sadettin Ergeç, saat 10.00'da Irak dışındaki Türkmen kuruluşlarının temsilcileriyle bir istişare toplantısı düzenleyecek.

- Yenimahalle Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçliler Derneği ortaklaşa düzenlendiği törenle, saat 14.00'te 40 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtacak.

- 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, ölümünün 20. yıldönümünde Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Umurbey Beldesi'ndeki anıt mezarı başında saat 10.00'da törenle anılacak.

- Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu nikahta, resmi nikahsız yaşayan 38 çift evlendirilecek.

- Personel Okulu, Eğitim Merkezi ve Konya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Altınbaş görevini Tümgeneral Uğur Uzal'a saat 17.00'de düzenlenecek törenle devredecek.

- Malatya'da bir eve ilk kez doğalgaz verilecek olması nedeniyle tören düzenlenecek. saat 18.00'de düzenlenecek törene, EPDK Başkanı Yusuf Günay da katılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 10.00'da, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Matthias Won Kummer ile görüşecek. Topbaş, saat 12.30'da, Taşoluk Belediye Binası inşaatında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gaziosmanpaşa İlçesi'ne bağlı Arnavutköy, Taşoluk, Boğazköy ve Bolluca Beldeleri'ne yapılan yatırımların toplu temel atma ve açılış törenine katılacak.

- Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, saat 12.30'da, Aksaray Metro önünde bir basın açıklaması yaparak, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a cevap verecek.

- 6.Uluslararası Balkan Fizik Birliği toplantısı, saat 09.00'da, İstanbul Üniversitesi Cemil Birsel Konferans Salonu'nda başlayacak.

- Koç.net tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen, internet güvenliği hakkında online denetim ile gerçekleştirilen Rizikometre Kampanyası Raporu'nun paylaşılacağı basın toplantısı saat 10.00'da Ritz Carlton Oteli Cam Oda Salonunda gerçekleştirilecek.

- FESorient'06 Gala Gecesi'nde Cemil İpekçi ve Uğurkan Erez tarafından hazırlanan 'Bir Doğu Masalı' defilesi saat 20.30'da Feshane'de gerçekleştirilecek.

- İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Keleş ve CNR fuarcılık yetkilileri Natural Stone 2006 fuarı öncesi sektörü değerlendirecekleri basın toplantısını saat 10.00'da Ritz Carlton Otel Büyükada Salonu'nunda gerçekleştirecekler.

DÜNYA GÜNDEMİ

İran'ın nükleer programı

- BM Güvenlik Konseyi'nin nükleer silaha sahip daimi 5 üyesi ve Almanya'nın, uranyum zenginleştirmeyi durdurması karşılığında İran'a sunduğu 'teklif paketi'ne bu ülkenin bugün cevap vermesi bekleniyor.

BM kararının ardından

- Lübnan'a uluslararası barış gücü konuşlandırılması ile ilgili görüşmeler devam ediyor.

İsrail-Hizbullah savaşının ardından

- İsrail saldırıları sonucu yerlerini yurtlarını terk eden yüz binlerce Lübnanlı ateşkesin ardından evlerine dönmeye devam ediyor.

İsrail'in Filistin'e saldırıları

- İsrail, 28 Haziran'dan beri Filistin topraklarını bombalamaya devam ediyor. İsrail saldırılarında 200'e yakın Filistinli can verdi ve yüzlerce kişi yaralandı. İsrail saldırılarında Gazze'nin alt yapısını yerel bir edilmesi sonucu Filistinliler zor anlar yaşıyor.

Irak'ta sivil katliamı durmak bilmiyor

- Irak'ta iç savaş çıkartmak isteyen terör örgütü El Kaide ve devrik Irak diktatörü Saddam yanlılarının, sivilleri hedef alan saldırılarında hemen her gün onlarca kişi can veriyor ve yaralanıyor. Iraklı dini ve siyasi liderler, başta cami olmak üzere mukaddes mekanlara bile saldıran tefrikacı teröristlerin oyununa gelinmemesi çağrısında bulunuyor.

İngiltere'de terör saldırısı iddiaları

- İngiltere-ABD seferini yapan uçakları düşürme planı yaptıkları iddiasıyla göz altına alınan zanlılardan 11'i hakim karşısına çıkarılacak.

Bakoyannis, GKRY'ye gidiyor

- Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) ziyaret ediyor. Bakoyannis, GKRY Lideri Tasos Papadopoulos ile de bir araya gelecek.

Livni, Fransa'yı ziyaret edecek

- İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Paris'te Başbakan Dominique deVillepin ve Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy ile görüşecek.

Ahtisaari, Kosova temaslarına başlıyor

- Birleşmiş Milletler'in (BM) Kosova özel temsilcisi Martti Ahtisaari, Kosova'nın nihai statüsü ile ilgili temaslarda bulunmak üzere 3 günlük Kosova ziyaretine başlıyor.

Yeltsin'in Letonya ziyareti

- Rusya eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin, Riga'da Devlet Başkanı Vaira Vike-Freiberga ile bir araya gelecek. Yeltsin ayrıca kendisine verilen Letonya Devlet ödülünü de alacak.

Dünya Su Haftası konferansı

- 140 ülkeden uzmanların katıldığı Dünya Su Haftası konferansı, Stockholm'de devam ediyor.

Serebrenika katliamı sanıkları yeniden hakim karşısında

- 1995'te binlerce Müslüman'ın Serebrenika'daki katliamının sorumlularından 7 üst düzey Sırp askeri lider, Lahey'deki BM Savaş Suçları Mahkemesi'nde ifade verecek.

SPOR GÜNDEMİ

- Japonya'da devam eden 15. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinde Türkiye, gruptaki üçüncü maçında Brezilya ile Hamamatsu'da saat 13.30'da karşı karşıya gelecek.

- Beşiktaş, sabah saatlerinde Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek Ricardinho ile BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, saat 16.00'da sözleşme imzalayacak.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında çarşamba günü Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı ile karşılaşacak Fenerbahçe, bu maçın hazırlıklarını yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçındaki rakibi Dinamo Kiev, İstanbul'a gelecek.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında çarşamba günü Mlada Boleslav takımı ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray, bu maç için sabah saatlerinde Çek Cumhuriyeti'ne gidecek.

- Erkekler ve Bayanlar Hentbol Süper Ligleri'nde 2006-2007 sezonunun fikstür kuraları, Ankara'da saat 10.00'da çekilecek.

- Trabzonspor'un UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçındaki rakibi Apoel Kafilesi saat 15.20'da Trabzon'a gelerek, Maçka Sümela Otel'e yerleşecek.

- Gaziantepspor Teknik Direktörü Walter Zenga, saat 11.00'de Trabzonspor maçını değerlendirecek ve Galatasaray maçı hazırlıkları hakkında basına bilgi verecek.

- Adapazarı Serdivan tepesinde saat 17.00'de uluslararası yamaç paraşütü yarışmaları düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber