Okullarda çalışan; memur, teknisyen, hizmetli ve şoförler de, sosyal tesisten yararlanmak istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen), Türkiye genelinde öğretmenler dışındaki bin 200 eğitim çalışanı ile birebir görüşme yöntemiyle anket düzenledi.

Aralarında İzmir'in de bulunduğu 22 ildeki sendika temsilciliklerinin aktif olarak görev aldığı anket, öğretmenler dışındaki, memur, teknisyen, hizmetli, şoför ve benzeri çalışanlar arasında gerçekleştirildi. Anketin sonuçları Sendika Genel Başkanlığı tarafından kitaplaştırılarak il temsilciliklerine gönderildi.

"Eğitim Çalışanları Sorunları Araştırması" adı verilen ankette bin 200 çalışana 92 soru soruldu.

Anketi değerlendiren Eğitim Birsen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, daha önce 10 bini aşkın öğretmen arasında "Öğretmen Sorunları Araştırması" yaptıklarını, bu ankette ise öğretmen dışındaki eğitim çalışanlarıyla görüştüklerini kaydetti.

Gündoğdu, anket sonucunda elde ettikleri verileri şöyle değerlendirdi:

"Yaptığımız anketten çıkan sonuca göre, bir dizi sosyal sorunla boğuşan eğitim çalışanları, çocuklarının ve bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının sosyal tesislerden, burs ve yardımlardan daha yeterli düzeyde yararlandırılmasını talep etmektedirler."

Ankete göre "Personel yöneticilerin şahsi işlerinde çalıştırılıyor mu?" sorusuna eğitim çalışanlarının yüzde 25'i 'katılıyorum kesinlikle çalıştırılıyor', yüzde 25'i 'katılıyorum çalıştırılıyor', yüzde 15'i ise 'katılıyorum kısmen çalıştırılıyor' yanıtını verdi.

Çalışanların yüzde 93'ü aldığı ücreti yeterli görmezken, çalışanların yüzde 50'sinin "tayinlerin adaletli yapılmadığını düşündüğü" kaydedildi.

"Herhangi bir sendikaya üye misiniz" sorusuna çalışanların yüzde 70'i evet yanıtını verirken, yüzde 30'u herhangi bir sendikaya üye olmadığını dile getirdi.

"Sendika ve derneklere üye olurken baskı görüyor musunuz" sorusuna katılımcıların yüzde 89'u hayır derken, yüzde 11'i evet dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber