İnegöl'de mahalleli gönüllü koruculuk yapıyor

BURSA'nın İnegöl İlçesi Kulaca mahallesinde semt sakinleri olası hırsızlıklara karşı nöbetlece gönüllü koruculuk uygulaması kararı aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Haziran 2015 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnegöl'de mahalleli gönüllü koruculuk yapıyor

Mahalle sakinleri tarımsal ürünlerin ve malların güvenliği için her gün değişmeli olarak nöbet tutmaya başladı.

Kulaca mahallesi muhtarlığı aldığı kararla 12 yıl öncesine kadar uygulanan devriye sistemini yeniden hayata geçirdi. Alınan karar mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanırken, çevre mahallere de örnek oldu. Haziran ayı itibariyle mahalle de başlayan devriye sisteminde her gün 4 kişi fahri koruculuk yapıyor. Gönüllü olarak bir araya gelen 60 kişilik ekipten her gün 4'ü mahallenin tarımsal alanlarında ve mahalle içinde gözetmenlik yaparak, olası hırsızlık olaylarını engellemeye çalışıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarada bulunan Kulaca Mahallesi Muhtarı Sedat Seçim, bundan 12 yıl önceye kadar mahalle de devriye sisteminin olduğunu belirterek, "Mallarımızı, ürünlerimizi korumak amacıyla 12 yıl önceye kadar devriye uygulaması vardı. Bu günde yine aynı şeye ihtiyaç duyduk. Belediyemiz 18 köy için iki korucu tuttu. İki korucunun 18 köyü koruması mümkün değil. Bu uygulamanın içine dahil olmadık. Böyle olunca biz de eski günlere dönerek, devriye uygulamasını başlattık. Hem emniyet güçlerine yardımcı olmak hem de kendi ürünlerimizi kendimiz korumak amacıyla bu yola tekrar başvurduk" dedi.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Uğur ise, en uzak köylerin dahi mahalle statüsüne alındığını ve bu nedenle güvenlik güçlerinin her yere teyişmesinin mümkün olmadığı için bu kararı aldıklarını söyledi. Usta, bu konuda devriye görevi yapacak olan gençlerin olası bir olumsuzluk karşısında nasıl davranmaları konusunda eğitildiklerini de öne sürdü.

Bir başka mahalle sakini Ahmet Durmuş ise hem emniyet güçlerine destek olduklarını hem de halkın kendi malını güvence altına alması bakımından uygulamanın sevindirici olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber