Bozdağ: Paralelle mücadele kesintisiz sürecek

Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, Paralel örgütün artık devlet tarafından da tehdit sayıldığını belirterek, "Paralel yapıyla mücadelede bir zafiyet olmaz. Bu devletin mücadelesidir" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Haziran 2015 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozdağ: Paralelle mücadele kesintisiz sürecek

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim sonuçları Ak Parti'nin tek başına iktidar olmasına olanak vermese de Ak Parti'nin birinci parti olarak seçimlerden çıktığına vurgu yaparak, paralel yapıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi. Bozdağ, "Paralel yapıyla mücadelede bir zafiyet olmaz. Bu devletin mücadelesidir" dedi. Milletvekili genel seçimlerinde ortaya çıkan tablonun paralel yapıyla mücadeleyi aksatmayacağı belirtildi. Star'ın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

En ufak zaafiyet olmaz

"Paralel yapıyla mücadele AK Parti'nin mücadelesi değil, devletin mücadelesidir. Bir kişinin zihniyetinin sözlerini, devletin anayasanın, yasaların yerine koyan bir yapıya izin verilebilir mi? Paralel yapıyla mücadelede zafiyet olmaz. Devlet bürokrasisi, yargı mensupları paralel yapıyla mücadelede anayasa ve yasalara göre görevini yapıyor. Bundan sonra da anayasa ve yasalara göre yapacak. Burada bir değişiklik ya da zafiyet olmaz.

AK Parti açık ara birinci

Ayrıca AK Parti iktidarı tek başına bir iktidar değil ama, millet tarafından Türkiye'nin birinci partisi olarak seçildi. Bu milletin AK Parti'yi Türkiye'nin geleceğinde de gördüğünü gösteriyor. Millet AK Parti'ye olan muhabetini değiştirmiş değil. Koalisyon tablosu birilerini sevindirmiş olabilir ama hangi iktidar paralel bir iktidar talebi bulunanlarla birlikte hareket eder. Paralel çevreler CHP'yi, MHP'yi avuçlarında kukla mı sanıyorlar? Bu beklentiler karşılık bulmaz. Kimsenin endişesi olmasın. Ayrıca, daha bugünden AK Parti'ye oy vermeyenler bile üzüntü içinde. Koalisyon tartışmalarını görüp tek başına iktidarın nimetlerini düşünüyorlar." Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne 'birinci ve öncelikli tehdit' olarak giren, emniyetin de Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak nitelendirdiği paralel yapıyla mücadele, bu tehdit ortadan kalkıncaya kadar sürecek. Devletin en mahrem görüşmelerini, kriptolu telefonlarını dinleyerek bunları ifşa eden paralel yapı, özellikle KPSS'de çaldığı sorularla kendi yandaşlarını kritik yerlere getirmişti. Tüm bunlarla ilgili bir çok ilde soruşturmalar devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber