Eşine 'köylü' deyip aşağılayana 600 bin TL tazminat

Yargıtay, karısını evden kovan, 'Defol cehenneme git' diyen, toplum içerisinde karısını, konuşmayı ve giyinmeyi bilmeyen, köylü diyen kocayı 600 bin TL tazminata mahkum etti

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 10 Haziran 2015 10:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Eşine 'köylü' deyip aşağılayana 600 bin TL tazminat

YARGITAY, "emsal" bir boşanma davası kararına imza attı. Fethiye'de yaşayan H.G. ile M.G.'nin evlilikleri bir süre sonra kötüye gitmeye başladı. M.G.'ye sürekli hakaret etmeye ve onu aşağılamaya başlayan H.G. bir süre sonra karısını evden de kovdu. Bununla da yetinmeyen H.G. eşi ile ortak yaşamalarının artık çekilmez hale geldiğini belirterek boşanma davası açtı.

Bunun üzerine M.G. de kocasına karşı boşanma davası açarak 5 milyon TL tazminat ile 5 bin TL de nafaka talep etti.

Fethiye 3. Asliye Hukuk Mah-kemesi çiftin boşanmasına karar verdi. Mahkeme, H.G.'nin, kansı M.G.'ye 600 bin TL tazminat ile 2 bin TL nafaka ödemesine de karar verdi. Bu karar H.G. tarafından temyiz edildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Ancak Fethiye 3. Asliye Hukuk Mahkemesi bu karara direndi. Dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun günde-mine geldi. Kurul, yerel mahke-menin direnme kararını yerinde buldu. Kararda, "Davacı kocanın, karısını evden kovması, 'Defol cehenneme git' demesi, toplum içerisinde karısını, konuşmayı ve giyinmeyi bilmemek, köy kökenli olmak, hizmetçi tarzı davranmakla suçlaması, aşağılaması ve güven sarsıcı davranışlarda bulunması kadının kişilik haklarına saldırı oluşturur. Kişilik hakkı saldırıya uğrayan tarafın, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini istemesi doğaldır" denildi. Kurul, 600 bin TL tazminat ile 2 bin TL nafaka kararının da yerinde olduğunu belirtti.

Fevzi ÇAKIR


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber