Bakan Şahin: Bircan bey hakaret dediği rakama geçen yıl imza atmıştı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin planı olan bir ülke olduğunu, orta vadeli planının da hazır bulunduğunu belirterek kamerelar karşısına geçen Devlet Bakanı Şahin, Resmi Gazetede yayımlanan orta vadeli programa göre, 2007 yılında, enflasyon hedefinin yüzde 4 olduğunu vurguladı.

Bircan beyin, geçen yıl yine kendisi tarafından toplantı masasına getirilen yüzde 2,5+2,5 zamma imza attığını vurgulayan Şahin, "Bircan bey, geçen yıl hakaret dediği, enflasyon öngörüsü miktarındaki memur maaş zammına imza atmıştır" dedi.

Konfederasyonların bir kısmının en düşük memur aylığının 1023 YTL, bir kısmının 1400 YTL gibi ücretler talep ettiğini vurgulayan Şahin, "Bu yüzde 60 zam demektir" dedi. "Bizden yüzde 60 zam istiyorlar" diyen Şahin, bu zammı memurlara vermeleri halinde Türkiye'nin diğer ihtiyaçlarının karşılanamayacağını belirtti.

Düşük maaş alan memurların ücretlerinin nasıl iyileştirilebileceği konusunun tartışılabileceğini belirten Bakan Şahin "Ama yüzde 60'ı konuşamayız" dedi.

Seçimin yaklaştığını, memurlara en yüksek zammı vererek bir seçim yatırımını gönülün istediğini belirten Şahin "Biz siyasi rant elde edeceğiz diye, ekonomiyi ateşe atamayız" dedi.

Bakan Şahin yüzde 4'lik zam önerisinin üzerine ne konulacağı konusunun Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kuruluna götürüleceğini belirtti. Şahin bir soru üzerine Perşembe günü yapılan toplantıda önerilerini değiştirmeyeceklerini ve öneri değişikliğinin ancak Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu sonrasında gündeme gelebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber