Kırmızılı kadın davasında polise 600 fidan dikme cezası

Gezi Parkı olaylarının sembolü haline gelen "Kırmızılı Kadın", Ceyda Sungur'un yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkan polis memuru Fatih Zengin'in yargılandığı davada karar çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Haziran 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırmızılı kadın davasında polise 600 fidan dikme cezası

DAMLA GÜLER

İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasında esas hakkındaki görüşü sorulan Sungur'un avukatı İlkay Bahçetepe, "Verilecek cezanın toplumda adalete olan güveni artıracağı kanaatindeyiz" dedi. Sanık avukatı Funda Sadıkahmet ise müvekkilinin yaralama kastı olmadığını amirinden aldığı talimatlar doğrultusunda biber gazı sıktığını söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme Zengin'e Sungur'u yetkisini aşarak hafif şekilde yaralamak suçundan 10 ay hapis verdi. Mahkeme ayrıca Zengin'e, Sungur'un yanında kimlikleri tespit edilemeyen kişilere biber gazı sıkıp mağdur ettiği için 10 ay hapis cezası verdi. Cezalar sanık sabıkasız olduğu için ertelendi.

Mahkeme ayrıca Sanık Zengin'e hem Sungur'a karşı işlediği suç hem de kimliği belirlenemeyen kişilere yönelik işlediği suç için toplamda 600 fidan dikme ve 6 ay boyunca bu fidanların bakım ve gözetimini yapma cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber