'Belirsizlik aşılırsa Türkiye'ye güven ve yatırım artar'

Dünya Bankası Başekonomisti Ohnsorge, "2015'te Türkiye'ye ilişkin yüzde 3 büyüme tahminimiz genel seçim sonrasında politik belirsizliğin azalacağı öngörüsüne bağlı. Bunu bekleyip göreceğiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2015 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Belirsizlik aşılırsa Türkiye'ye güven ve yatırım artar'

-GÖKHAN KURTARAN

Dünya Bankası Başekonomisti Franziska Ohnsorge, "2015'te Türkiye'ye ilişkin yüzde 3 büyüme tahminimiz genel seçim sonrasında politik belirsizliğin azalacağı öngörüsüne bağlı. Bunu bekleyip göreceğiz" dedi.

Dünya Bankası'nın Küresel Ekonomik Görünüm raporuna ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ohnsorge, Türkiye'nin bu yıl yüzde 3, önümüzdeki yıl ise yüzde 3,9 oranında büyümesinin beklendiğini belirtti.

"2015 yılında Türkiye'nin ekonomik büyümesine ilişkin yüzde 3 seviyesindeki büyüme tahminimiz genel seçim sonrasında politik belirsizliğin azalacağı öngörüsüne bağlı. Bunu bekleyip göreceğiz" diyen Ohnsorge, Türkiye'nin büyümesinin önümüzdeki dönemde güçlenmesini beklediğini aktardı.

Ohnsorge, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin büyümesini yukarı yönlü itebilecek unsurlar çeşitli etkenlerin birleşimi. Avrupa ekonomisi net bir şekilde büyüme hızını artırıyor. Bunun yanında düşük finansman maliyetleri, finans piyasalarında riskler oluşmadığı takdirde devam edecek gibi görünüyor. Türkiye'de seçimlerin ardından oluşan belirsizliklerin ortadan kalması halinde yatırımlar ve yatırımcı güveni bu yılın geri kalanında ve gelecek yıl boyunca güçlü bir şekilde artacak."

Genel seçim sonrasındaki olası bir koalisyon hükümetinin kurulması halinde Türkiye'nin ekonomi politikalarının nasıl şekilleneceğine ilişkin soruya Ohnsorge, "Genelde biz buna bakmıyoruz. Politik belirsizliğin, yatırım, büyüme gibi alanlarda olası ekonomik etkilerine bakıyoruz. Genel seçime giderken yatırımlar üzerinde belirsizliklerin etkisini gördük. İleriye dönük olarak bu politik belirsizliğin bir şekilde çözümlenmesini ve politikaların güçlü bir şekilde yüzde 3 gibi bir büyümeyi desteklemesini bekliyoruz" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber