Bakan Çelik: Yeni üniversitelere tedviren rektör ataması yasal değil

Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK'ün 15 yeni üniversiteye tedviren rektör atamasını ?Atamaların zerre kadar yasal altyapısı yoktur.? sözleriyle değerlendirdi.

Kararı incelediklerini belirten Çelik, konuyu mahkemeye götürüp götürmeme konusunda bir şey söylemek için erken olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen ?Öğretmenevleri Tanıtım Sergisi'nin açılışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Çelik, YÖK'ün 15 yeni üniversiteye tedviren rektör atamasının yasal altyapısı olmadığını söyledi. Basın mensuplarına, ?Tedviren kelimesi ne anlama geliyor, lütfen sözlüğe bakın.? diyen Çelik şöyle devam etti: ?657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda tedviren atama diye bir şey var mı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda tedviren atama diye bir şey var mı? İlk defa tedviren atama 1987 yılında icat edilmiş. Tedviren atama ile ilgili Danıştay'ın verdiği kararlar var, Maliye'nin yayınladığı tebliğler var. Tedviren atamanın yasal, zerre kadar altyapısı yoktur. Asaleten atama, vekaleten atama diye bir şey vardır. Ama tedviren atamanın yasal altyapısı yoktur. Dolayısı ile yasal değildir. Tedviren atama ne demek? Asaleten birini atayacaksınız, vekalaten de atama özelliklerini haiz birini de bulamazsanız o zaman tedviren atama yapacaksınız.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber