4 günde 3 kez 'Alo' dedi, tüm serveti gitti

"Evinizde altın varsa satın, bankadan kredi alın; şu hesaba gönderin"

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 12 Haziran 2015 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 günde 3 kez 'Alo' dedi, tüm serveti gitti

Mustafa ŞEKEROĞLU

10 gün önce Gülten Ç.'yi arayan bir kişi, polis olduğunu söyleyerek "PKK adınıza para çekmiş. Evinizde altın varsa satın, bankadan kredi alın; şu hesaba gönderin" dedi. Ç., aynı gün PTT'den yatırdığı para sır olunca dolandırıldığını anladı. 2 gün sonra bir kez daha çaldı telefonu. Bu kez başka biriydi, dolandırıldığını belirterek yeni talimatlar verdi. Bu telefon da Ç.'nin 2 evine ve çektiği 3 krediye mal oldu.

İstanbul Bağcılar'da yaşayan 59 yaşındaki SSK emeklisi Gülten Ç.'yi 10 gün önce cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp "Gayrettepe'de görevli polis memuruyum. İsminiz PKK terör örgütüne karışmış. Adınıza para çekmişler. Size birtakım talimatlar vereceğim, yerine getirin" dedi. Ardından da "Evinizde para ve altın var mı?" diye sordu. Evde altın olduğunu öğrenince "Tamam bu altınları al, kuyumcuda bozdur ve bankadan kredi çekip şu hesaba parayı gönder" diye konuştu.

ALTIN VE KREDİ

Evdeki altınları 2 bin 700 TL karşılığında satan Gülten Ç., ardından bir bankaya giderek 10 bin TL kredi çekti. Bütün bunları yaparken cep telefonunu sürekli açık tutan kadının son durağı PTT şubesi oldu. Parayı kendisine verilen hesaba yolladı. Bir süre sonra kadını ikinci kez arayan dolandırıcı, "Para gelmemiş" dedi. PTT şubesine geri dönen Gülten Ç., görevliye paranın yerine ulaşmadığını söyledi. Görevli ise paranın bir miktarının çekildiğini tespit edince "Sizi dolandırmışlar" bilgisini verdi ve paranın geri kalan kısmını bloke etti. Gülten Ç. soluğu karakolda aldı, yaşadıklarını anlatıp şikayetçi oldu.

KARASU'DAKİ EVİ

2 gün sonra bir kez daha çaldı Gülten Ç.'nin telefonu. Bu kez telefondaki kişi, "Kimlik numaranız başkalarının eline geçmiş. Mal varlığınız üzerinde oynanıyor. Hemen bütün malınızı satın, parayı bize gönderin. Ayrıca bankadan da kredi çekin" dedi. Gülten Ç., o panikle telefondaki kişiye inandı ve 3 ayrı bankadan 10'ar bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL kredi çekti. Dolandırıcının talimatları üzerine de bu parayı verilen hesaba yatırdı. Bu arada Ç.'nin Sakarya Karasu'da yazlık evi olduğunu öğrenen dolandırıcı, "Şimdi Karasu'ya git ve daireni sat" dedi. Gülten Ç., aynı gün Esenler Otogarı'ndan otobüse binerek Karasu'ya gitti. 200 bin TL değerindeki yazlık evini bir emlakçı aracılığıyla 60 bin TL'ye sattı. Aldığı tüm parayı da verilen hesaba gönderdi.

İSTANBUL'DAKİ EVİ

Bir gün sonra bir kez daha Gülten Ç.'yi arayan aynı dolandırıcı, bu kez kadından Bağcılar'daki evini satmasını istedi. Gülten Ç. de bir emlakçıya giderek dairesini 149 bin TL'ye sattı. Parayı ise bulunduğu yere gelen ve polis zannettiği kişiye verdi. 4 günde hem paraları hem de gayrimenkulleri elinden giden Gülten Ç., 5'inci gün telefonla görüştüğü kızına olayı anlattı. Kızı hemen anladı, "Anne dolandırılmışsın" dedi. Şoke olan kadın bir kez daha karakolun yolunu tuttu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1 ALO 250 BİN TL

İstanbul Zeytinburnu'nda yaşayan 63 yaşındaki S.T. de kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların isteği üzerine evini 250 bin TL'ye satıp parayı verilen hesaba yolladı. Dolandırıldığını anlayan kadın, şikayetçi oldu.

AYNI ÇETE Mİ?

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Gülten Ç. ve S.T.'yi dolandıran şüphelilerin güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. Her iki olayın da aynı dolandırıcılar tarafından yapılmış olma ihtimali araştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber