Diyanet Vakfı: 17 bin 377 öğrenciye diploma verdik

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Palakoğlu: - "Yurt içi ve yurt dışındaki eğitim kurumlarında eğitim gören 17 bin 377 öğrenciye diploma verdik"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2015 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet Vakfı: 17 bin 377 öğrenciye diploma verdik

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, yurt içi ve yurt dışındaki eğitim kurumlarında eğitim gören 17 bin 377 öğrenciye diploma verdiklerini bildirdi.

TDV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Palakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda yeni atanan ilçe müftülerini vakfın faaliyetleri konusunda bilgilendirdi.

Palakoğlu, vakfın görevli ve gönüllülerinin gayretiyle büyüyerek bugün yurt içinde 998 şubesi ve 102 ülkedeki faaliyetleriyle Türkiye'nin dünyadaki iyilik hareketi olduğunu vurguladı.

Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Palakoğlu, "Kadim medeniyet mirasımızı idrak etmiş, ümmetin derdiyle dertlenen, öz güveni yüksek, alanında uzman, iyi bir insan ve iyi bir Müslüman neslin yetişmesi için eğitime öncelik veriyoruz" ifadesini kullandı.

Palakoğlu, şu bilgileri verdi:

"Kuran kurslarından, hafızlık eğitimine, imam hatip lisesinden üniversiteye, yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her kademesinde gençlerimize sağlam bir din eğitimi vermek için çalışıyoruz. Başarılı öğrencilere burs veren, yükseköğrenim öğrenci yurtları, öğrenci konuk evleri, kolej ve üniversite açan vakfımız, Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası İlahiyat ve Uluslararası Konuk Öğrenci Programı ile 102 ülkeden öğrencilere Türkiye'de eğitim imkanı sunarak milletler arasında gönül köprüleri kurmaktadır. Vakfımız tarafından yurt içi ve yurt dışındaki eğitim kurumlarında eğitim gören 17 bin 377 öğrenciye diploma verdik."

-"Ramazanda 67 ülke ve 400 bölgede olacağız"

TDV'nin ramazanda dünyanın 67 ülke ve 400 farklı bölgesinde muhtaçlara gıda kolisi dağıtacağını ve iftar sofraları kuracağını aktaran Palakoğlu, yurt içinde de ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı aileler için her biri 25 lira değerinde toplam 154 bin alışveriş yardım kartını da dağıtmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Palakoğlu, şunları kaydetti:

"Ramazan ayında 'Zekat, fitre kardeşlerimize ulaşıyor. Vakit iyilik vakti, bu ramazan ve her zaman' diyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları ile 92 partner kurum işbirliğinde gerçekleştireceğimiz ramazan yardım programı kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarında 45 bin gıda kolisi dağıtılacak, kurulacak iftar sofralarında 132 bin 943 kişiye iftar vereceğiz. Ramazan ayında yurt içinde üç etapta dağıtılması planlanan yaklaşık 3 milyon 850 bin lira tutarındaki alışveriş kartlarının dağıtımı, vakıf genel merkezi ile 76 il şubesi ve 427 ilçe şubesi olmak üzere toplam 503 şubede yapacağız."

Bu yıl ramazanda yurt içine ve yurt dışına toplam 9 milyon 350 bin lira tutarında yardım yapacaklarını belirten Palakoğlu, "Bu ramazan ve her ramazan şehrimizdeki, ülkemizdeki ve dünyamızdaki ihtiyaç sahiplerinin ellerinden tutmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek için emanetiniz olan zekat, fitre ve bağışlarınızı bekliyoruz" ifadesine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber