Davutoğlu: Hükümet kurma şansını sonuna kadar arayalım

Önceki gün partisinin il başkanlarıyla görüşen Başbakan Davutoğlu, dün de il belediye başkanları ve gençlik kolları yönetimiyle görüştü. İl başkanları, hükümet için tüm yolların denenmesi, olmazsa seçime gidilmesi yönünde öneri sundu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Haziran 2015 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Hükümet kurma şansını sonuna kadar arayalım

Seçim sonrası parti yetkili organlarıyla yaptığı değerlendirmeleri sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na il başkanlarından, koalisyon görüşmelerinin samimi bir şekilde yapılması talebi geldi. İl başkanları, "mış" gibi yapmadan, samimi olarak görüşmelerin sürdürülmesi, olmazsa muhalefetin hükümet oluşturmasının beklenmesi, bütün bunlar gerçekleştirilemezse seçime gidilmesini istediler. Dün de, Büyükşehir ve il belediye başkanları ve gençlik kollarıyla görüşen Başbakan Davutoğlu, Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısını yapacak. Salı günü de, yeni dönemin ilk grup toplantısını AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirecek.

Kazanımları kaybetmeyelim

Önceki gün gerçekleştirilen genişletilmiş il başkanları toplantısında söz alan 60'ı aşkın il başkanının büyük bölümü, koalisyon seçeneklerinin sonuna kadar denenmesi gerektiğini söyledi. Edinilen bilgiye göre il başkanları, milletin, 1. parti çıkartarak yine hükümet kurma konusunda sorumluluğu AK Parti'ye verdiğine dikkat çekerek, "13 yıllık iktidarlarımız döneminde elde edilen kazanımları kaybetmemek için herhangi bir ön koşul koymadan tüm partilerle görüşmeleri yapalım. Karşıdaki partilerin çok büyük dayatmaları olursa onlar konuşulabilir. Ancak bizim, 'kardeşim ne haliniz varsa görün' deme şansımız yok. Bu, sorumluluktan kaçmak olur" dediler.

Samimi olarak yürütülmeli

Koalisyon görüşmelerinin "samimi" şekilde yürütülmesi gerektiğine de vurgu yapan il başkanları özetle, "Mevcut aritmetiğe göre bir hükümet oluşturulabilmesi için çaba gösterelim. Hiçbir partiyle görüşmekten kaçınmayalım. İyi niyetle hükümet kurmaya çalışan parti olalım. Samimi olarak görüşlerimizi ortaya koyalım. Biz tüm alternatifleri deneyelimb. Biz yapamazsak muhalefetin yapmasını bekleyelim. Hemen seçime gitmeyi doğru bulmuyoruz. Onlar da yapamazsa seçime gidilsin" görüşünü dile getirdiler.Bu çabanın gösterilmesine rağmen hükümet oluşturulamazsa seçime gidilmesini öneren il başkanları, "O zaman vatandaşa bunu anlatabiliriz. Yoksa samimi gayret göstermeden 'mış' gibi yaparak bir görüşme içinde olunmasın. Gerçekten samimi şekilde uğraşılsın ve bu gösterilsin" dediler.

SALI GÜNÜ GRUP TOPLANTISI VAR

Başbakan Davutoğlu, dün de Büyükşehir ve il belediye başkanları ile gençlik kolları yönetimiyle görüştü. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nu toplayacak olan Başbakan, Salı günü de yeni dönemin ilk grup toplantısını Genel Merkezi'de gerçekleştirecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bakanlar Kurulu'nun istifasını sunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni hükümet kurulana kadar Bakanlar Kurulu tekrar görevlendirilmişti. AK Parti Genel Merkezi'nde istişare toplantılarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, pazartesi günü (15 Haziran'da), 2015 milletvekili genel seçimlerinden sonra Bakanlar Kurulu'nu ilk kez toplayacak. Bakanlar Kurulu toplantısı, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilecek.

SEÇİM OLURSA 22 KASIM'DA

Seçim olasılığının en son olarak gündemde tutulmasını isteyen il başkanları, 45 gün içinde hükümet kurulamaması durumunda seçimlerin 90 günün sonundaki ilk Pazar yapılması gerektiğine dikkat çekerek, bunun da 22 Kasım tarihine denk geldiği tespitini yaptılar. Başbakan Davutoğlu'nun, il başkanlarının konuşmalarını tek tek not ettiği, ancak kendisinin bir değerlendirmede bulunmadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber