Kozmik odaya girmek için 3 yıl beklemişler!

Kozmik odaya girmek için yapılan planlar tutmayınca, 2'nci aşama için 3 yıl beklendi. Tümgeneral Çubuklu, tutuklandı, Savcı Bilgili de dokümanları aldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Haziran 2015 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kozmik odaya girmek için 3 yıl beklemişler!

HİLAL ÖZTÜRK

İlk aşamada yarım kalan "soruşturma"nın tamamlanması için tam 3 yıl beklendi. Dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, internet andıcı davasında 17 Ağustos 2011'de tutuklandı. Çubuklu'nun yerine de Muharrem Köse atandı. Savcılığa yazı yazan Genelkurmay Adli Müşavirliği, mühürlü halde bir kasada tutulan 16 no'lu odaya ait belgelerin alınmasını istedi. Mahkemeden karar çıkartan Savcı Bilgili de, tüm gizli dokümanları aldı.

RESMİ KİMLİKSİZ ÜÇ SIR BİLİRKİŞİYE SERVİS

Devletin hafızası, artık sadece Savcı Bilgili'nin elinde değildi. Bilgili bu belgelere "bilirkişi" incelemesi yaptırdı. Mahkeme kararı olmadan ancak kovuşturma, yani yargılama sırasında yapılabilecek bir inceleme, kim olduğu belirsiz, resmi kimliği olmayan 3 kişiye verildi. Ancak dosyada bilirkişi incelemesine veya herhangi bir rapora rastlanmadı. Kimdi bu bilirkişiler? İkisi Poyrazköy, İzmir Askeri Casusluk gibi dosyalarda da bilirkişilik yapmış, TÜBİTAK'tan "paralel yapı" bağlantısı nedeniyle atılmış "veri uzman"ları. Üçüncü sözde bilirkişininse, devletin en mahrem hafızasını kopyalayıp kaçıran kişi olduğu tespiti yapıldı.

Başlatılan soruşturmalar son aşamada

Tüm bu tespitler Çukurambar'da 19 Aralık 2009'da başlayan "suikast girişimi" kurgusunun, dizileri aratmayacak bir casusluk operasyonu için hazırlandığı şüphesini, şüphe olmaktan çıkartıyor. HSYK Teftiş Kurulu'nun soruşturmasını tamamlamaya çok yakın olduğu belirtildi.

BELGELERİN NEREYE GİTTİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Bu aşamadan sonra Savcı Bilgili ve Hakim Kayan tüm bu iddialara tek tek yanıt verecek. Verecekleri yanıtlar ise olayın diğer boyutlarını da ortaya koyabilecek. Ayrıca kozmik odalardan çıkan belgelerin nereye gittiğinin de izi sürülüyor. Sonuçlar asrın casusluk dosyasının bütününü ortaya koyabilecek.

BELGELERDE NELER YOK Kİ!

Peki belgelerde neler vardı? Savaş stratejileri, planlar, savaş halinde görevlendirilen sivillere kadar devletin en mahrem ve kritik bilgileri bu odalardan çıkarıldı. Bu belgeler nelerdi? Suikast girişimiyle ilgili verilen takipsizlik kararına göre işte o belgeler:

*Seminer dosyası 2003/1 konu: Yedek personel işlemleri, siyah personel, yardımcı kuvvetler, Ö/P eğitimleri, koruculardan faydalanma, hedef ülke ve yurtiçinde; fiziki harita, halk, oy tabanındaki hareketlilik, partiler sistemi, tarikatlar, azınlıklar, yeni kurulması gereken gerilla birlikleri -haritada gösterilmiş.

*İş takip defteri. Kontrollü kayıt defteri.

*Seferberlik Bölge Başkanlığı Sorumluluk Bölgesi, vali ve belediye başkanlarının isimlerinin yer aldığı belgeler.

*Yardımcı Kuvvetler Sürekli Yönergesi.

*Yardımcı kuvvetler listesi, (Gerilla- Mukavamet-K-K Lojistik v.s ibareler var)

*ST.K.B. Eğitim ve Öğretim Sürekli Yönergesi, (349. Sırada Yönergede Gayri Nizami Harp ile ilgili esaslar belirleniyor ve özel personel, beyaz personel, siyah personel, yardımcı kuvvetler v.s. tanımlar yapılmış)

*Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı Eğitim ve Öğretim Sürekli Yönergesi

*Özel Personel Faaliyetleri Sürekli Yönergesi, (Yönergenin amaç bölümünde; GNH teşkilatına alınacak özel personelin tespiti, takip ve kontrolü, özel personel seferberlik hazırlıklarının yapılmasının standart hale getirilmesinin amaçlandığı, beyaz personel, siyah personel, yardımcı kuvvetler, turuncu personel adayı olarak muhafaza raporlarına ilişkin formların bulunduğu)

*Rektörler gizli ibareli dokümanlar (rektörlerle ilgili bir kısım bilgiler, öğrenci konseyleri kurultayı konuşması v.s )

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber