Memurlar, Kamu Sen çadırında AKP'li vekil ile tartıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Çadırını ziyaret eden Bakan Çelik'e 'ek ödenek' tepkisi

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği tarafından Şehreküstü Meydanı'na açılan Toplu Sözleşme Çadırı'nı ziyaret etti.

Memurların zam taleplerini değerlendiren Çelik'e, kamuda çalışan bir odacı, "Meydanlarda bol bol atıyordunuz, Diyanet ve Adliye'de çalışan hizmetli yardımcıları ek ödeneği almadı, ne olacak bizim halimiz?" diye tepki gösterdi. Çelik bunun üzerine, "Sıhhıye'de toplanacaksınız, onları orada konuşursunuz" derken, sendikalılar tarafından çadırdan uzaklaştırılan aynı kişi "Seçimde konuşuruz." dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNDE ACI REÇETE VAR

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfedarasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Bursa İl Temsilciliği tarafından Şehreküstü Meydanı'na kurulan Toplu Sözleşme Takip Çadırı'nı ziyaret eden Çelik, iktidarı devraldıkları günden bugüne, kamu çalışanlarının durumunun hep daha iyiye gittiğini ifade ederek, ''En düşük kamu çalışanı ücreti düne göre iyidir ama yeterli değildir. Bunu yoksulluk sınırının üzerine getirebilecek durumumuz olsa bunu yaparız ama şu anda bu mümkün değil'' dedi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu'nun serzenişlerini dinleyen Çelik, bir siyasetçi olarak kendisinin de memurlara önerilen yüzde 4'lük zammının yeterli olmadığını; ancak Türkiye'nin mevcut şartlarının unutulmaması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin merdivenleri basamak basamak çıktığını ifade eden Çelik, "Biz belli bir kesimin değil 73 milyonun menfaatlerini gözeterek hareket ediyoruz. Toplu görüşme sürecinde, 2007 yılı için öngörülen yüzde 4'lük enflasyon oranında zam teklif ettik. Kamu çalışanları bunu yeterli görmeyebilir, ben de durumlarının iyileştirilmesinden yanayım ama kamu çalışanlarının Türkiye'de dengeleri bozacak katkılarının olmasını arzulamıyoruz. Türkiye, popülist politikalardan çok çekti. Bir dönemler sadece belli kesimler sıkıntı çekiyordu, ama artık tüm kesimlerde acı reçeteler görüyoruz. Bu ülkemiz için olumlu gelişmedir. İktidarı devraldığımızdan bu yana, kamu çalışanlarının durumu, hep daha iyiye gitmiştir. En düşük kamu çalışanı ücreti düne göre iyidir ama yeterli değildir. Bunu yoksulluk sınırının üzerine getirebilecek durumumuz olsa bunu yaparız ama şu anda bu mümkün değil. Aradaki farkı zamanla kapatacağız. Umarım toplu görüşmelerin sonuna kadar kamu çalışanlarının lehine güzel bir anlaşma imzalanır. Toplumun her kesiminde acı reçete hissediliyor. Kamu çalışanlarına ayrıcalık yapamayız. Kamu çalışanlarına yapılacak her fazla zam, başka kesimlerde eksikliğe yol açar." diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ise, geçtiğimiz yıl yapılan uzlaşmanın bu yıl da gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Halen Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre 200 bin memurun açlık sınırının altında ücret aldığını, memurların yüzde 85'inin ise açlık-yoksulluk sınırı arasında maaş aldığını kaydeden Türkoğlu, ''Başbakan, 3 yıl süre istemişti ama 4 yıl geçti. Artık en düşük memur maaşının 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı üstünde olmasından vazgeçtik, bir kişinin yoksulluk sınırı kadar olmasını istiyoruz. Maaşlarımızın bir an önce insanca yaşayabileceğimiz seviyeye çekilmesi gerekiyor'' dedi.

"SEÇİMDE KONUŞURUZ"

Türkoğlu ile Çelik arasındaki konuşmaların sürdüğü sırada, bir kamu kurumunda odacı olarak çalışan bir kişi, "Gökdere Meydanı'nda bol bol atıyordunuz. Diyanet İşleri Başkanılğı ve Adalet Bakanlığı'nda çalışan teknisyen yardımcıları ek ödenekleri alamadı." diye çıkış yapınca AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik de, "Onları, Sıhhıye'de toplanacaksınız ya, orada konuşursunuz" dedi. Bu kez, aynı kişi, "Seçimde konuşacağız" deyince sendika yetkilileri hareket geçti ve tepki gösteren kişiyi çadır önünden uzaklaştırdı. Faruk Çelik ise, "Seçimde de konuşun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber