Ücretsiz kitap ihalesi suçlandı

Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim okullarında ücretsiz kitap dağıtım işi ihalesi sonuçlandı. İhaleyi geçen yıl da kitap dağıtımını yapan Özbilici Kitap Kırtasiye kazandı.

Basın huzurunda düzenlenen ihaleye 8 firma katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Atalay başkanlığında Atilla Şimşek, Ali Güler, Rüştü Gürsoy ve İsmail Olçum'dan oluşan beş kişilik ihale komisyonuna belirlenen saate kadar 8 firma dosyalarını teslim etti.

Komisyon tarafından yapılan ilk incelemede, ihaleye katılan 8 firmadan 6'sı komisyon tarafından yeterli iş deneyim belgesi olmadığı için ihale dışı bırakıldı. Diğer iki firma, Fatih Kitabevi ile Özbilici Kırtasiye'nin ihaleye girme yeterliliği bulundu. İki firmadan en düşük fiyatı veren Özbilici Kırtasiye ihaleyi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, ihalenin şeffaf bir şekilde yapıldığını kaydetti. Bakanlık tarafından konulan kuralları ihalede uyguladıklarını ifade eden Ersoy, "İhale basın huzurunda yapıldı. İhalede bakanlık tarafından iş yeterlilik belgesi istendi. Yeterlilik belgesini verenler ihaleye alındı. Bu kuralı bakanlık koydu. Kural iki yıldır uygulanıyor." dedi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber