40 bin genç kampa giriyor

Bu yıl gençlik kamplarında 40 bin genç yaza merhaba diyecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, kampa katılacak her genç için seyahat ve sağlık sigortası yaptırıyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Haziran 2015 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
40 bin genç kampa giriyor

ÖNDER YILMAZ Ankara

Gençlik ve spor Bakanlığı'nca her yıl on binlerce gence hizmet veren gençlik kampları bugün yapılacak bir açılışla 2015 programına start verecek. Bu yıl 185 bin kişinin başvuru yaptığı kamplarda Türkiye'nin dört bir yanından 40 bin genç, misafir edilecek. Açılış töreni, bugün, Mersin 23 Nisan Kampı'nda saat 18.00'de gerçekleştirilecek.

Sigortalı kamp

2015 yaz gençlik kamplarına, 12-22 yaş aralığındaki gençler katılabiliyor. 12-15 yaş aralığındaki gençler deniz kamplarına; 16-22 yaş aralığındaki gençler ise doğa kamplarına başvuru yapabiliyor. Kamplara katılan gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca karşılanırken düşük gelirli, derslerinde başarılı, şehit ve gazi yakını gençlere kamplara başvuru sürecinde öncelik tanınıyor. Kamplardan engelli gençlerin yararlanması için gerekli çalışmalar gerçekleştirildi.

Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, gençlik kamplarında, paintball, okçuluk, havalı tüfek, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, flyfox, ip parkuru gibi birbirinden eğlenceli ve rekabete dayalı sportif faaliyetler yer alıyor. Sokak oyunları; müzik, tiyatro, halk oyunları, kültürel geziler ve kişisel gelişim seminerleri gibi etkinlikler yapılacak. Bakanlık yetkilileri kamplarda kardeşlik duygusunun geliştirildiğini belirterek, "Kardeşliği ülkemizin farklı coğrafi bölgelerinden gelen akranlarıyla öğrenen gençlerimiz milli ve manevi değerler konusunda da farkındalığı artıran bir yedi gün yaşıyor" mesajı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber