Öğretmenevleri Fuarı Ankara'da Düzenlendi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Öğretmenevleri Fuarı Ankara'da Başkent Öğretmenevi'nde düzenlendi. 81 ildeki öğretmenlerinin iştirak ettiği Öğretmenevleri Sergisi Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, tarafından açıldı. Açılış öncesinde düzenlenen törende konuşan Bakan Çelik, öğretmenevlerinin, öğretmenlerin sosyal açıdan rahatlamalarının önemli unsurları olduğunu söyledi.

Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Öğretmenevleri Fuarı, Ankara'da Başkent Öğretmenevi'nde düzenlendi. 81 ildeki öğretmenlerinin iştirak ettiği Öğretmenevleri Sergisi Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, tarafından açıldı.

Bu yıl üçüncüsü yapılan fuarın açılışında konuşan Bakan Çelik, öğretmenevlerinin bulundukları yöre için önemini ve öğretmenlere yönelik çalışmalarını anlattı.

Öğretmenevlerinin ?çok önemli görevler ifa ettiklerini? kaydeden Bakan Çelik, küçük yerleşim yerlerinde öğretmenlerin adeta tek sığınakları haline geldiğini ifade etti.

Bakan Çelik, çoğu ilde öğretmenevlerinin, oraya yeni atanan bir kamu görevlisinin neredeyse kalabileceği tek yer olduğunu belirtti.

Bugün düzenlenen fuarla öğretmenevlerinin bulundukları yörenin kültürel özelliklerini buraya taşıdıklarını ifade eden Bakan Çelik, ?Öğretmenevlerimiz son derece önemli bir etkinlik yapıyorlar. Zengin bir kültürümüz, coğrafyamız var ama bunları yeteri kadar tanıtamıyoruz, paylaşamıyoruz. Türkiye, turizm açısından cazibe merkezlerinden biridir ama kitle turizmi yapılıyor; deniz, güneş, kum turizmi yapılıyor? diye konuştu.

Öğretmenevlerinin müdürlerine seslenen Bakan Çelik, ?mesai dolduran bir memur zihniyeti ile değil, özel sektör mantığıyla ve öğretmenlere uygun fiyatlarla öğretmenevlerini idare etmelerini? istedi.

Bakan Çelik, ?Öğretmenevleri, öğretmenlerin sosyal açıdan rahatlamalarının önemli unsurlarıdır? dedi. Öğretmenevlerinde yüzde 71 oranında öğretmenlerin ve yakınlarının kaldığını, yüzde 29 oranında da diğer kamu görevlileri ile vatandaşların yararlandığını anlatan Bakan Hüseyin Çelik, birçok yerde öğretmenlerin öğretmenevlerinden başka sığınacakları bir yer olmadığını belirtti.

Öğretmenlere yönelik çalışmalara değinen Bakan Çelik, öğretmenleri rahat ettirmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Öğretmenlere yönelik konut projelerinin devam edeceğini söyleyen Bakan Çelik, tamamlanan konutların anahtar teslimleri için yakında törenler düzenleyeceklerini ifade etti.

Törende konuşan Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fahrettin Kavşut da, öğretmenevlerinin kısa sürede yapılan çalışmalarla öğretmene yakışır bir hal aldığını belirtti. Başkan Kavşut, öğretmenevlerine yönelik yeniliklerin devam edeceğini de belirtti.

Konuşmalarından ardından Bakan Çelik, fuarın açılışını yaparak kurulan stantları gezdi. Bakan Çelik'e yöresel özellikleri bulunan çeşitli hediyeler sunuldu ve yiyecek-içecek ikram edildi.

Sergide 81 ildeki öğretmenevleri, Başkent Öğretmenevi'nin bahçesinde düzenlenen fuarda yöresel özellikleriyle tanıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber