Ölüye serum takıp, göz pansumanı yapmışlar!

Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Sağlık İşleri Zonguldak İl Müdürlüğü'ne bağlı Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki sağlık kuruluşlarının SSK'ya gönderdiği faturaların şişirilmiş olduğu ortaya çıktı. Fatura ve Reçete İnceleme Komisyonu tarafından yapılan denetimler sonunda üç gün önce ölen bir hastaya serum takıldığını, iğne ve göz pansumanı yapıldığını gösterir fatura düzenlendiği belirlendi.

1 GÜN 1 YIL GÖSTERİLMİŞ

Fatura ve Reçete İnceleme Komisyonu'nun yaptığı incelemelerde, hastanede bir gün yatan hastanın bir yıl yatmış, aynı hastanın iki ayrı serviste yatmış, bir ameliyatın iki kez yapılmış, aynı kişiye yapılan tetkiklerin farklı günlerde yapılmış, yapılmayan tetkiklerin yapıldı gibi gösterilmiş olduğu anlaşıldı. SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü yetkilileri, bu tür fatura düzenledikleri ortaya çıkan özel sağlık kuruluşlarına uyarıda bulunurken, fazla alınan paraların ise yasal faiziyle tahsil edileceğini belirtti.

YÜKSEK FATURA

Bu arada, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Kardiyoloji Bölümü'ndeki tedavi masraflarının geçen yıl ve bu yıl yüksek fiyattan faturalandırıldığı saptandı. Aradaki 57 bin YTL'nin Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yapılacak ağustos ayı ödemelerinden kesileceği bildirildi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber