Gündemden önemli başlıklar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Bülent Arınç'a veda ziyaretlerinde bulunacak.

3- Jandarma Genel Komutanlığında devir-teslim...

- Orgeneral Fevzi Türkeri'nin, görevi Orgeneral Işık Koşaner'e teslim edeceği törene, Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Arınç ve Başbakan Recep Erdoğan da katılacak.

4- Başbakan Erdoğan, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer ileBaşbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya gelecek.

5- 15. Dünya Erkekler Basketbol şampiyonası finalleri,Japonya'da sürüyor.

- Şampiyonada (C) Grubu'nda yer alan (A) Milli Takım,gruptaki 5. ve son maçında grup birinciliği için Yunanistan ile karşılaşıyor.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul CNR'de düzenlenen Uluslararası Mermer, Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışına katılacak.

- Tüzmen, daha sonra Tüyap Beylikdüzü'nde yapılacak 8. Uluslararası İstanbul Hazır Giyim Fuarı'nın açılışını gerçekleştirecek.

7- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Kazakistan'da...

- Aydın, başkent Astana'da düzenlenen Türkiye-Kazakistan 4. Karma Ekonomik Komisyonu toplantısına Kazakistan Turizm Bakanı Temirhan Dosmuhambetov ile

birlikte başkanlık edecek.

8- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kırklareli'nde ziyaretlerde bulunacak.

9- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van'ın Başkale ve Çatak ilçelerini ziyaret edecek, Bahçesaray ilçesinde de satranç şölenine katılacak.

10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Iğdır'da incelemelerde bulunacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapacak.

11- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu,Antalya'da ziyaretlerde bulunacak, İşkur hizmet binasının açılışını gerçekleştirecek.

12- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Trabzon'un Maçka ilçesinde Sümela Manastırı'nı ziyaret edecek, Of ilçesinde bulunan fidanlıkta ve aktarma tesislerinde incelemelerde bulunacak.

- Pepe Rize'de de valilik ve belediyeyi ziyaretinden sonra, Artvin katı atık depolama tesislerini depolama tesislerini gezecek.

13- Hükümetle memur sendikaları konfederasyonları arasındaki toplu görüşmelerin 4. turu, Ankara'da yapılacak

14- Lübnan'da ateşkesin ardından bölgeye gönderilecek uluslararası güç konusundaki çalışmalar devam ediyor.

- İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Roma'da İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema ile biraraya gelecek.

- Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyyanni, Ürdün'de Kral Abdullah ve Başbakan Maruf Bahit ile görüştükten sonraİsrail'e geçecek.

15- ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Züheyir Amber başkanlığındaki parti heyeti, Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen toplu görüşme takip merkezlerini ziyaret edecek.

16- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, "Dikili Barış, Demokrasi ve Emek Şenlikleri"kapsamında "Dünyada ve Türkiye'de Yeni Ufuklar, Yeni Umutlar"konulu konferans verecek.

17- Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, ikikurum arasındaki yardım kampanyaları konusunda işbirliği protokolünü imzalayacak.

18- 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı,İstanbul Valisi Muammer Güler başkanlığında gerçekleştirilecek.

19- Toplantı...Ziyaret...

- İtalya'nın İzmir Konsolosu Michele Tommasi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve İzmir Ticaret OdasıYönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- Kruvaziyer gemi şirket gruplarından "Carnival Cooperation"a bağlı bir heyet, gelecek yıl İzmir Limanı'nayeni seferler yapma olanaklarını araştırmak üzere İzmir'i ziyaret edecek.

Heyet, yaptığı temasları İzmir Limanı'nda düzenleyeceği toplantıyla değerlendirecek.

20- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)Halk Bankasında yatırımcının nabzını tutacak.

- ÖİB, 4 Eylülden itibaren potansiyel yatırımcılarla İstanbul'da bir araya gelecek.

- Görüşmelerde bankanın durumuna ilişkin sunum yapılacak,yatırımcılardan idare tarafından hazırlanan soru anketini yanıtlaması istenecek.

21- Et ve Balık Kurumunun yeniden yapılanması...

- Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kopuz: "Devlet hem düzenleyici ve deneleyici olacak hem sektöre rakip olacak, bu yanlış."

- Et Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Önder Ünlüer: "Et ve Balık Kurumu, sektördeki tüccarlarla ortakhareket ederse amacına daha hızlı ulaşacak ve doğru hareket etmiş olacaktır."

- "Devletin gücünü kullanarak esnafla karşı karşıya gelmek yanlış."

22- Kuraklık, sulama masraflarını artırdı.

- Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden olan Bursa'da, yaklaşık 3 aydır yağmur yağmaması nedeniyle çiftçilerin sulama masraflarının yüzde 100 oranında arttığıbildirildi.

- Bursa Ziraat Odası Başkanı Fuat Sarı: "Çiftçilerin günlük 100-150 YTL arası sulama masrafı ayırmasıgerekiyor, bu da pek mümkün değil."

23- Futbolda UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçları heyecanı...

- Kayserispor da Arnavutluk'un KF Tirana takımıyla sahasında karşı karşıya gelirken Trabzonspor, Kıbrıs Rum Kesimi takımı FC Apoel'i Trabzon'da konuk edecek.

24- Futbolda Lig (B) 2. Grup'ta, 3. hafta maçları bugün yapılacak.

25- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grupların kuraları, bu akşam Monaco'da çekiliyor.

26- Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'si öncesi basın toplantıları:

Formula 1 takımlarının pilotları ve direktörleri, İstanbul Park'ta,

Ferrari F1 takımının pilotları Michael Schumacher ile Felipe Massa The Ritz Carlton Otelinde, Toyota Motor Sporları Başkanı John Howett ile Toyota F1 takımı pilotlarından Jarno Trulli ve Ralph Schumacher HyattRegency Otelde, McLaren Mercedes F1 takımı pilotları Kimi Raikkonen ile Pedro De La Rosa da Conrad Otelinde basın toplantısı düzenleyecekler.

27- Turkcell Süper Ligi'nde 4. hafta ve Türk Telekom Lig A'da 2. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

28- Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sine doğru.

- Bu sezon yapılan 13 Grand Prix'nin 6'sında Fernando Alonso mutlu sona ulaştı.

- Alonso'yu 5 birincilikle Michael Schumacher izlerken, Giancarlo Fisichella ve Jenson Button da 1'er kez Grand Prix kazandı.

- GP2'de pilotlar sıralamasında İngiliz Hamilton 87 puanla ilk sırada yer alıyor, takımlarda ise Art Grand Prix 143 puanla 1 durumda.

29- Futbolda 31. Avrupa Süper Kupası maçı öncesi...

- Kupa tarihinde İspanyol ekipleri FC Barcelona ile FC Sevilla ilk kez karşı karşıya gelecek.

- 9 yıl sonra Süper Kupa maçına çıkacak olan FC Barcelonadaha önce 5 kez yer aldığı kupayı 2 kez müzesine götürdü.

- FC Sevilla, ilk kez Süper Kupa maçına çıkacak.

- 2000 yılında Galatasaray'ın müzesine götürdüğü kupayı en çok kazanan takım, 4 kezle İtalya'nın AC Milan ekibi.

30- Turkcell Süper Ligi'nde 4. hafta maçları öncesi...

- Beşiktaş ile Konyaspor, ligde yarın 17. maça çıkıyor.

- Siyah-beyazlılar, yeşil-beyazlılarla yaptıkları 16 karşılaşmadan 10'unu kazandı, 5'inde berabere kaldı, yalnızca son karşılaşmayı yitirdi.

- Beşiktaş, Konyaspor ile ligde İstanbul'da yaptığı 7 maçtan 6'sını kazandı, 1'ini yitirdi, 19 gol atıp, yalnızca3 gol yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber