Postacılar artık siesta yapıyor

Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

bugün

Konya'da postacılar ?öğle sıcağından etkilenmesin' diye Genel Müdürlüğün talimatıyla 11.30-14:30 saatlerinde siesta yapıyor

Tüm yurdu etkileyen sıcak hava en çok güneşle doğrudan temas halinde olan çalışanları etkiliyor. İşçiler pek çok Avrupa ve Arap ülkelerinde olduğu gibi belirli zaman dilimlerinde siesta yani uzun öğle tatili istiyor. İşverenlerin bir kısmı bu öneriye sıcak bakarken bir kısmı da olmaz diyor. Konya'daki postacılar ise çoktan siestaya başlamış durumda. Konya PTT Başmüdürü Hakkı Altuntaş, Konya'da her bir posta dağıtıcısının, ev ve işyerlerine günde yaklaşık 300 posta dağıttığını ve 40 derece altında çok zorlandıklarını söyledi. Altuntaş, Genel Müdürlüğün, aşırı sıcaklar nedeniyle esnek çalışma düzenine geçilebileceği konusunda talimat gönderdiğini şöyle açıkladı:

GÖLGEDE DİNLENİYORLAR

'İsteyen dağıtıcılarımız, sıcak havanın yoğun şekilde hissedildiği öğle saatlerinde de göreve çıkabiliyor. Ancak, kendilerine öğle sıcağından etkilenmemeleri için, 11.30-14.30 saatlerinde istirahat etme olanağı sunduk. Çoğu postacımız o saatlerde görev alanlarının civarındaki bir gölgede dinleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber