İmam Hatipliler hangi bölümleri kazandı?

Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İMAM HATİPLİLER İSTEDİKLERİ BÖLÜMLERE GİREMEDİ

ÖSS sınavında çok iyi dereceler elde eden İmam Hatip Lisesi mezunları yaklaşık 50 puana varan kesintiler nedeniyle istedikleri bölümlere yerleşemedi...

Türkiye 2.si Ayşenur Çoban başta olmak üzere 8. Fatimetüzzehra Ulus, 43. Cumali Çelik, 50. Savaş Çiğdem, 284.Hatice Eren ve daha birçok imam hatip lisesi mezunu katsayı uygulaması nedeniyle başarılarının karşılığı olan bölümlere yerleşemeseler de tüm engellere rağmen üniversiteli oldular. Öğrenciler, aldıkları puanlarla istedikleri üniversitede istedikleri bölüme kaydolabilicekken, 50 puanları kesildiğinden özel üniversitelere yerleşebildiler. ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre, İmam Hatip Lisesi mezunu olup da ÖSS'de ilk bine girebilme başarısı gösteren öğrenciler devlet üniversitelerinde ya İlahiyat Fakülteleri ya da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlikleri bölümlerine yerleştirildiler.

HAKSIZLIK İSYAN ETTİRİYOR

Türkiye ikincisi olan Düzce İHL mezunu Ayşenur Çoban İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesine, Türkiye 8. Fatimetüzzehra Ulus Bilgi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne, 43. olan Cumali Çelik, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine, 50.si Savaş Çiğdem Atatürk Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine, 284.su Hatice Eren de Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümüne yerleştirildi.

ÖSS'de Türkiye 288.si olan Hasan Kara, 307.si Ayşe Balbal, 473.su Ahmet Topal, 922.si Hüseyin Sami Gök ve 939.su olan Hurşit Erbek de katsayı uygulaması nedeniyle diledikleri fakültelere giremedi. Sınavda dereceye giren öğrenciler, katsayı uygulamasına isyan ediyorlar. ÖNDER'en yapılan açıklamada uygulamanın vicdansızlık olduğu belirtilerek ?Bu haksız uygulamanın sona erdirilmesi gerekiyor. Yapılan resmen vicdansızlıktır? denildi.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber