SSK, işçilerin de özel hastanelerden yararlanması teklifine sendikalar karşı çıktı.

Haber Giriş : 29 Şubat 2004 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SSK, işçilerin de özel hastanelerden yararlanması teklifine sendikalar karşı çıktı.

Sosyal Sigortalar Kurumu, SSK'lı hastaların da memurlar gibi özel hastanelerden yararlanması amacıyla çalışmalar yapıyor. SSK, işçilerin özel hastanelerden sağlık hizmeti alması amacıyla özel hastanelerle görüşmelere başladı. Uygulamaya göre, SSK, hastanelerle anlaşma yaparak kurumun ödeyeceği paket fiyatları belirleyecek. İşçilerin özel hastanelerden yararlanmak istemesi durumunda, paket fiyatları aşan miktar, hasta tarafından ödenecek. Hastalar ayrıca, tek kişilik veya süit oda istemeleri halinde de farkı cebinden ödeyecek.

SSK yetkilileri, SSK Yasası'nda, hastaların cebinden fark vererek tedavi olmalarına ilişkin düzenleme bulunmaması nedeniyle bu konudaki çalışmalarını da sürdürüyor.

Sendikalar karşı çıkıyor
Bu arada, SSK yetkilileri konuyu Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve TİSK yöneticilerine de anlattı. Yapılan görüşmede, işçi konfederasyonu yöneticileri, işçilerin özel hastanelerden yararlanmasına, "istismara açık olduğu" gerekçesiyle karşı çıktılar. Sendika temsilcileri, kurumun işçilere ücret almadan sağlık hizmeti vermek zorunda olduğunu vurguladılar.

yenişafak


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber