YÖK, kanunun vermediği yetkiyi kullanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu, YÖK'ün, yeni kurulan 15 üniversiteye tedviren rektör atamasıyla ilgili olarak, "YÖK, kanunun vermediği yetkiyi kullanıyor, yetkisi olmayan bir atama yaptı" dedi.

Abuşoğlu, yaptığı açıklamada, yeni üniversitelerin kurulmasına ilişkin yasaya rektörlerin atanma şeklinin de düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Hükümet, geçmiş dönemdeki rektör atamalarına ilişkin uygulamalara bakıp, YÖK'ü devreden çıkarmaya kalkıştı. Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖK'ün, birbiri üstünde veya altında olduğu gözetilmeksizin sorun çözülmelidir" dedi.

YÖK'ün, yeni kurulan üniversitelere "tedviren" rektör atamasının kanuna uygun olmadığını ifade eden Abuşoğlu, tedviren atamaların, bir rektörlük görev yerinin boşalması halinde yapılabileceğini, yeni oluşan bir makama, YÖK'ün vekaleten dahi olsa atama yapamayacağını söyledi.

Hükümetin, rektör atamaları konusunda gerekli yasal düzenleme yapması gerektiğini belirten Abuşoğlu, "Sorunun çözümü için gerekli yasa tasarısı hazırlanıp, Meclise getirilmelidir. YÖK, tedviren atadığı rektör vekillerini 5-6 ay sonra rektör seçtirme yaklaşımı içindedir" diye konuştu.

'Abuşoğlu, rektör atamalarında yaşanan sorunlar nedeniyle yeni kurulan fakültelere dekan ataması yapılamadığını da kaydederek, bu konuda öğrencilerin mağdur olabileceğini ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber