Editörlük için boy fotoğrafı istendi!

Editörlük için bir şirkete özgeçmişini yollayan kadına yanıt 'Whatsapp' üzerinden geldi. Genç kadın 'Boydan en az 5 fotoğraf göndermeniz mümkün mü?" denilen cevabı sosyal medyada paylaştı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2015 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Editörlük için boy fotoğrafı istendi!

BURCU KARAKAŞ

Ankara'da dergi editörlüğü için iş başvurusu yapan 26 yaşındaki İ.D., şirket yetkilisinden, "Boydan en az 5 fotoğraf göndermeniz mümkün mü? Görüp değerlendirmek istiyorum" cevabı alınca şaşkına döndü.

İ.D. (26), Ankara'da bir Oyun ve yazılım şirketine dergi editörlüğü pozisyonu için geçtiğimiz günlerde iş başvurusunda bulundu. Genç kadının özgeçmişini inceleyen bir şirket yetkilisi, İ.D. ile "WhatsApp" üzerinden garip bir görüşme gerçekleştirdi. Yetkili kişi, başvurusunun değerlendirilmesi için genç kadından boydan çekilmiş fotoğraflarını göndermesini talep etti. Şaşkına dönen genç kadın, Twitter hesabı üzerinden kendisine gönderilen WhatsApp mesajını takipçileriyle paylaştı. Mesajda, "Diksiyon, dış görünüş, giyim kuşam olarak kendinize güveniniz nasıl? Tarafımıza attığınız mail adresine sizi net göreceğimiz boydan en az 5 fotoğraf mobilden şu an göndermeniz mümkün mü? Görüp değerlendirmek istiyorum. Mevcut CV'nizi inceledim" denildi.

'Herkesten istiyoruz'

Milliyet'e konuşan İ.D., telefondan gelen mesaja anlam veremediğini belirterek, şunları anlattı:

"E-posta yoluyla ilgili şirkete iş başvurusunda bulundum. Akşam saat 22.00 civarında şirketin kurumsal GSM hesabından bir WhatsApp mesajı aldım. CV'mi incelediklerini söylediler ve hangi departmanda çalışmak istediğimi sordular. Ben de içerik üretme anlamında deneyimli olduğum için dergiyi tercih edeceğimi ama Reklam alanında da deneyimli olduğumu söyledim. Dış görünüşümle ilgili soru gelince, kurumsallıktan uzak olduklarını anlayıp, biraz da dalga geçmek için 'Prezentabl diyelim' dedim. Bu mesajdan sonra beni net görebilecekleri, boydan en az 5 fotoğraf istediler. 'Siz beni hangi pozisyon için düşündünüz, sorabilir miyim' dediğimde de ise 'Bunu şu an söylemek mümkün değil, siz fotoğrafları gönderirsiniz. Biz değerlendiririz. Herkesten istiyoruz fotoğraf' cevabını aldım. Twitter'da paylaştıktan sonra birçok insanın başına da benzer şeyler geldiğini gördüm."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber