Lise Müdürü kuracağı kütüphane için destek bekliyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Kısas beldesinde bir lise müdürü, yeni eğitim yılında oluşturacakları kütüphane için kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve yayın evlerine gönderdiği faksla destek istiyor.

Kısas Çok Programlı Lisesi Müdürü Tahir Tardu, yaptığı açıklamada, birkaç yıl önce ilköğretim okulundan liseye dönüştürülen okulda, halen kütüphane bulunmadığını belirtti.

Geçen yıl okul idaresinin imkanlarıyla kütüphane oluşturmaya karar verdiklerini ve raf yaptırdıklarını bildiren Tardu, öğretmenlerin desteğiyle kütüphaneye 600 civarında kitap kazandırdıklarını ifade etti.

Yaklaşık 250 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda geçen öğrenim yılında, haftanın iki günü okuma saatleri düzenlediklerini ve öğrencilerin uygulamaya ilgi gösterdiğini bildiren Tardu, kitaplarının tamamının okunduğunu, bu nedenle başta "100 Temel Eser" olmak üzere çok sayıda kitaba ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Beldenin eğitim seviyesinin yüksek olduğunu, özellikle gençlerin okumaya hevesli olduklarını dile getiren Tardu, şunları kaydetti:

"Oluşturacağımız kütüphane için, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve yayın evlerine gönderdiğimiz faksla destek istiyoruz. Kitap okumadan büyüyen çocukların, susuz ağaca benzediğini düşünüyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyete bağlı, çağdaş ve kültürlü gençler yetiştirmek arzusundayız. Hayallerimizi gerçekleştirebilmek için daha fazla kitaba ihtiyaç duyuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber