1 Mayıs 2004'ten itibaren SSK mükellefleri internet üzerinden bildirge doldurup, ödeme yapabilecek

Haber Giriş : 29 Şubat 2004 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 Mayıs 2004'ten itibaren SSK mükellefleri internet üzerinden bildirge doldurup, ödeme yapabilecek

SSK, şirketlerin her ay yaşadıkları kuyruk çilesine son verecek bir uygulamaya başlatıyor. 1 Mayıs 2004 tarihinden itibaren SSK bildirgelerini vermek için SSK'ya gitmeye gerek kalmayacak. Mükellefler internet üzerinden bildirgeleri doldurup, yine internet üzerinden ödeme yapabilecekler. SSK mükelleflerinin işini kolaylaştıracak 'e-bildirge' projesi, dün Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da katıldığı toplantı ile tanıtıldı.

Burada bir konuşma yapan Başesgioğlu, 35 milyon kişiye sağlık hizmeti veren SSK'nın Hazine'den en az para alan sosyal güvenlik kuruluşu olduğunu söyledi. Başesgioğlu, SSK sisteminin zaman zaman istismar edildiğine de dikkat çekerek, "KİT'ler bize borcunu ödese ve sağlık hizmetlerinden sadece hak eden yararlansa SSK 1 yılda kara geçer" diye konuştu.

Mayıs ayında uygulaması başlaycak projeyle 4 aylık bordro bildirimi uygulaması son bulacak ve aylık sisteme geçilecek. Ayrıca, yeni işçi bildirimi, çalışılan gün sayısı toplanması, emeklilik zamanı, emekli aylıkları yine internet üzerinden öğrenilebilecek. Yeni sistemin en büyük faydası 814 bin işyerine ait bildirimlerin verilmesi için her ay 814 bin kişinin SSK önüne yığılmasının önüne geçilecek. Böylece 1 yılda toplam 432 trilyon liralık işgücü kazanılacak. Ödemelerin büyük kısmı internet bankacılığı üzerinden yapılacağı için bankaların nakit gelirleri de artacak.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber