BASK: Memur Sen ve Kamu Sen de masadan çekilsin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 02:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul AKAY, KESK'in toplu görüşme müzakerelerinden çekilmesi üzerine yaptığı yazılı açıklamada; kazanılmış haklar ve enflasyon farkı ödemeleri taahhüt altına alınmayan pazarlık masasının boykot edilmesi gerektiğini defalarca söylememize rağmen bir konfederasyonun gecikmeli de olsa bu çağrımıza yanıt vermesini olumlu karşılamakla birlikte, bu eylemin 4'üncü tur sonunda yapılmasını gecikmiş bir karar olarak gördüklerini söyledi.

Toplu görüşme masasından 10'uncu günde çekilmeyi akıl eden KESK'e şimdiye kadar aklınız neredeydi diye soran AKAY, ?diğer iki Konfederasyonunda toplu görüşme masasından bir an önce çekilmesinde sayısız faydalar olduğunu söyledi.

AKAY açıklamasını şöyle sürdürdü.

?Yetkili sendikaların, dört yıl boyunca yaşanan tecrübeler ışığında toplu görüşme müzakerelerini sürdüreceklerini, aralarındaki görüş ayrılıklarını bir kenara iteceklerini, birbirlerine kenetleneceklerini, tek bilek ve tek yürek olarak Hükümetin karşısına çıkacaklarını düşünürken, birbirlerine slogan atarak hamle yapmakla 2,5 milyon memurun hayalini yerle bir etmişlerdir.

Hükümet ise, memurların, emeklilerin, dul ve yetimlerin, dar ve sabit gelirlilerin refah düzeyinin üç yıl sonra artıracağını taahhüt etmesine rağmen, memurlara ve emeklilerine üç yıl öncesini mumla aratır hale getirmiştir.

Üç yılın sonunda memurlar ve emeklileri kredi kartı sarmalı altında inim inim inlemekte, aldıkları aylıkla aybaşını getirmek için kara kara düşünmektedirler.

2006 yılında memur maaşlarına yüzde 5 oranında artış yapan Hükümetin, 2007 yılı için yüzde 4 oranında bir artış yapmaya hazırlanması; memurları ve emeklilerini açlığa ve sefalete mahkum etmenin bir başka adıdır.? dedi.

KESK'in masadan çekilmesinden sonra KAMU-SEN ve MEMUR-SEN'in de masayı terk etmeleri gerekirdi diyen BASK Genel Başkanı Resul AKAY açıklamasının sonunda; ?KAMU-SEN ve MEMUR-SEN tatmin edici bir artış yerine, 5 YTL tutarındaki sendika aidatını yükseltmek için masada kalıyorsa, korkarım ki, iş yerlerinde rahatça dolaşabilmeleri mümkün olmayacaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber