İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

25 Haziran'da başvuru yapan 5 bin anneye ayda 300 euro

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Haziran 2015 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
25 Haziran'da başvuru yapan 5 bin anneye ayda 300 euro

OKAN GÜRAY BÜLBÜL

Bursa, Antalya ve İzmir'deki sigortalı çalışan annelere kayıtlı bakıcı çalıştırmaları şartıyla ayda 300 euro destek... 25 Haziran'da yapılacak başvuruda 5 bin anne desteği kapacak.

Bursa, Antalya ve İzmir'deki anneler için çok önemli bir proje hayata geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen ve finansmanı Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından sağlanan proje kapsamında başvuran ve gerekli şartları sağlayan 5 bin yeni anneye aylık 300 euro ödenecek.

Memurlara yok

Destekten yararlanabilmek için 0 - 24 aylık arası çocuk sahibi olan annelerden; İlk kez çalışmaya başlayacak, işine geri dönecek veya kayıtsız çalıştırdığı çocuk bakıcısını kayıtlı hale getireceklere 24 aya kadar 300 euro, Çocuğuna tek başına bakan, engelli çocuğu olan ve sertifikalı çocuk bakıcısı çalıştıranlara 24 aya kadar 390 euro destek verilecek. Destek için annelerin tam zamanlı olarak bir işveren yanında çalışıyor olmaları gerekiyor. Kendi işini yapan 4/b'li annelerle memurlar destekten yararlanamayacak. Yalnızca kayıtlı çocuk bakıcısı çalıştırmaları şartıyla ödemeler gerçekleştirilecek.

NASIL başvurulur?

Anneler, başvuruyu 25 Haziran'da saat 10.00'dan itibaren www.sgk.gov.tr adresinden yapabilirler. Ön kayıtlarda kesin kayıt randevusu verilecek. Bu başvuru için sınır 5 bin kişi. Yani acele etmekte fayda var.

Kontrol edilecek

SGK anneleri düzenli aralıklarla evde kontrol edecek. Bakıcının mazeretsiz 3 kez evde olmaması veya annenin 3 kez bakıcıya ilişkin sigorta yükümlülüklerini sağlamaması halinde destek kesilecek.

Ödeme eylülde başlıyor

GEREKLİ şartları sağlayan annelere ödemeler Eylül 2015'te yapılmaya başlanacak. Temmuz itibarıyla başvuru kriterleri sorgulanacak ve iki ay içinde şartları sağlayan annelere Halk Bankası kanalıyla ödemeler başlayacak. 15 Eylül itibarıyla ilk ödeme annelerin hesabına geçecek.

36 aylık olana kadar...

ANNELERE bu proje kapsamında verilecek destekler tek bir çocuk için ve çocuk 36 aylık olana kadar sürmektedir. Bu nedenle çocuk 36 aylık olduğunda anneye verilen destek sona erer. Diğer yandan desteğin verilmesine yönelik şartlar ortadan kalktığında destek de sona erecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber